Cześć,
Nie wyświetla zdjęć (mi), więc dalej nic nie wiem.
Też szukam metody pośredniej i nie bardzo wychodzi.
Mam w pracy średni anemometr i b.dobry termoanemometr i wydajność jw jest niemierzalna
Myślę że trzeba by zbudować tubę (szczelną) kierującą powietrze do średnicy anemometru...
Takie jak KIMO ma do kratek... ale każdy model inne wymiary... m3/h chyba się nie pomierzy...
Wentylatory o niewielkim sprężu i obrotach, myślę że straty po latach niewielkie, trzeba pomijać.
Tylko ja bym chciał wyniki z termohigrometrów mieć w tym samym czasie online z pomiarem prądu...
A tu w najlepszym przypadku jest dach pomiędzy i BT i 10m to za słabo...
Fieldpiece wiem że ma, ale nie ma dystrybucji i gwarancji w NO i nie kupią ;/
System dobry tylko przesył danych z tego nieszczęsnego amperomierza żeby był, żeby ten COP liczyć urządzeniami, protokół taki jak masz drukować... i wtedy jest o czym rozmawiać
Pozdrawiam
Nie wyświetla zdjęć (mi), więc dalej nic nie wiem.
Też szukam metody pośredniej i nie bardzo wychodzi.
Mam w pracy średni anemometr i b.dobry termoanemometr i wydajność jw jest niemierzalna

Myślę że trzeba by zbudować tubę (szczelną) kierującą powietrze do średnicy anemometru...
Takie jak KIMO ma do kratek... ale każdy model inne wymiary... m3/h chyba się nie pomierzy...
Wentylatory o niewielkim sprężu i obrotach, myślę że straty po latach niewielkie, trzeba pomijać.
Tylko ja bym chciał wyniki z termohigrometrów mieć w tym samym czasie online z pomiarem prądu...
A tu w najlepszym przypadku jest dach pomiędzy i BT i 10m to za słabo...
Fieldpiece wiem że ma, ale nie ma dystrybucji i gwarancji w NO i nie kupią ;/
System dobry tylko przesył danych z tego nieszczęsnego amperomierza żeby był, żeby ten COP liczyć urządzeniami, protokół taki jak masz drukować... i wtedy jest o czym rozmawiać

Pozdrawiam
NO
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Ja myślę że jeżeli szukasz pomiaru COP to Testo 570 powinno rozwiązać zadanie, mam do niego amperomierz.