Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Woda z parownika podczas grzania

7 Odpowiedzi, 4753 Wyświetleń

Adalbert

2016-08-06, 20:58:11
Nowy użytkownik
Dzień dobry, właśnie zamontowałem w domu klimatyzator i testuje wszystkie jego funkcje. Po włączeniu Heat zauważyłem ze w parowniku zbiera się woda, która w sposób dość przypadkowy z niego wypływa, mianowicie szparami w dolnej części obudowy. Czy to normalne, że parownik nie jest wyposażony w jakiś odpływ, tylko woda zbiera się na dnie i wypływa pierwszą napotkaną szparą ? Proszę o pomoc, bo nie chcę bez potrzeby zawracać monterom głowy , może mogę sam to załatwić.
  • Odpowiedz

frost-ch

2016-08-06, 21:22:11
Zaawansowany użytkownik
Adalbert napisał(a):Dzień dobry, właśnie zamontowałem w domu klimatyzator i testuje wszystkie jego funkcje. Po włączeniu Heat zauważyłem ze w parowniku zbiera się woda, która w sposób dość przypadkowy z niego wypływa, mianowicie szparami w dolnej części obudowy. Czy to normalne, że parownik nie jest wyposażony w jakiś odpływ, tylko woda zbiera się na dnie i wypływa pierwszą napotkaną szparą ? Proszę o pomoc, bo nie chcę bez potrzeby zawracać monterom głowy , może mogę sam to załatwić.
Chyba jednak będziesz musiał zawrócić monterom głowę
  • Odpowiedz

aminokwas

2016-08-07, 04:15:29
Zaawansowany użytkownik
Adalbert napisał(a):Dzień dobry, właśnie zamontowałem w domu klimatyzator i testuje wszystkie jego funkcje. Po włączeniu Heat zauważyłem ze w parowniku zbiera się woda, która w sposób dość przypadkowy z niego wypływa, mianowicie szparami w dolnej części obudowy. Czy to normalne, że parownik nie jest wyposażony w jakiś odpływ, tylko woda zbiera się na dnie i wypływa pierwszą napotkaną szparą ? Proszę o pomoc, bo nie chcę bez potrzeby zawracać monterom głowy , może mogę sam to załatwić.
Co rozumiesz pod pojęciem "parownik"?
  • Odpowiedz

barbie

2016-08-07, 05:09:59
Top użytkownik
przy grzaniu ta część klimaty zatora jest parownikiem-wypływ wody w tym wypadku jest oczywisty.
  • Odpowiedz

Adalbert

2016-08-07, 07:53:54
Nowy użytkownik
Mam na myśli jednostkę zewnętrzną.
  • Odpowiedz

Adalbert

2016-08-07, 07:56:59
Nowy użytkownik
barbie napisał(a):przy grzaniu ta część klimaty zatora jest parownikiem-wypływ wody w tym wypadku jest oczywisty.

Tak, domyślam się, że proces przy grzaniu się odwraca. Ale czy odparowywana woda ma tak swobodnie wyciekać na terakotę tarasu ? Może nie zamontowano jakiegoś odpływu, którego końcówkę można włożyć np. do pojemnika, żeby woda nie lała się po posadzce.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-08-07, 08:00:13 przez Adalbert.)
  • Odpowiedz

MarioO

2016-08-07, 08:36:52
Zaawansowany użytkownik
pod j.z jest otwór a w komplecie jest specjalny króciec do tego otworu pd który można podłączyć wąż lub pcv i odprowadzić skropliny.Jednostka musi stać na odpowiedniej wysokości aby to wszystko się pod nią zmieściło
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa