Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja split w salonie domku jednorodzinnego

33 Odpowiedzi, 24773 Wyświetleń
Wstecz 1 2

blaser

2016-11-17, 16:17:38
Nowy użytkownik
- w Missionie za filtr z wit. C musisz dopłacić :lol:
- żaluzje pionowe rozdzielają Ci strumień powietrza na boki, są ukryte za żaluzją poziomą. W Missionach z początku produkcji były ustawiane ręcznie, teraz ustawia się je z poziomu pilota.

Model Mission jest w sprzedaży od tamtego roku, ja pierwszego zamontowałem mniej/więcej rok temu. Krótko żeby coś więcej napisać.

Chińscy producenci w porównaniu do Japończyków częściej wprowadzają nowe modele urządzeń, a to może mieć później negatywne odbicie w dostępności części zamiennych. W Mitsubishi nie masz tego problemu, zapewne szybciej zmienisz klimę na nowszą niż przestaną trzymać na magazynie części do Twojego modelu. Big Grin
  • Odpowiedz

tomek1355

2016-11-17, 16:22:50
Nowy użytkownik
Filtrem witaminy C nie jestem zainteresowany ale to chyba dobry przykład jakich metod sięgają, żeby zachęcić klienta Smile

A czy mogę spytać ile w tym czasie zamontowałeś MSZ-HJ / innych modeli innych producentów o podobnej mocy i z podobnej półki cenowej (i jakie to jesli liczby wieksze od Mission)?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-17, 16:23:25 przez tomek1355.)
  • Odpowiedz

obser

2016-11-17, 16:29:56
Top użytkownik
Ogólnie muszę stwierdzić, że awaryjność klimatyzatorów wszelkich marek się poprawiła, rynek to wymusił. Każdy ma jakieś ulubione. Wadą wszelakich inwerterów jest elektronika i przepięcia w naszych sięciach, jest to 95% problemów. Jak elektrownia pomyli kabelki to po ptakach, bliskie wyładowanie atmosferyczne też załatwi płytki, które ze sobą muszą gadac cyfrowo. I tu nic nie zamienisz, najwyżej dostaniesz elektronikę już coś zmodyfikowaną np. ostatnio po wymianie elektroniki j.w. żaluzje chodziły na odwrót. Dział Techniczny poszperał i pozanienialśmy kabelki na silniczkach. Co do parametrów podawanych to aby były wiarygodne powinny być zbadane i podane przez jakąś firmę certyfikującą, w tych samych warunkach. Deklaracje producenta do końca mnie nie przekonują. W sprawie wyboru kieruj się własnym poczuciem estetyki i funkcjami, które Ci się przydadzą, bo branie klimatyzatora ze wszystkimi wodotryskami, których i tak nie będziesz używał nawet w tej samej cenie mija się z celem, bo akurat to padnie co Ci niepotrzebne i procesor zablokuje urządzenie. Ważne mieć dobrą firmę pod ręką wyspecjalizowaną w danej marce.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-11-18, 08:35:04
Top użytkownik
Mitsu HJ/DM to konstrukcja już kilku letnia z kilkoma poprawkami .
Sprzedaliśmy ich sporo, własnych montaży mamy ponad 200KPL wszystko działa.
Na plus w Mitsubishi to sprężarka. To do mnie przemawia najbardziej .

Piszesz że Mitsubishi ma 2 biegi ? Gdzieś to wyczytał jakie biegi ?
Żaluzje pionowe są w każdym splicie ściennym .
Samoczyszczenie i witaminy ... a jedzie mi tu w oku tank ?
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

sulejowek

2016-11-18, 15:28:22
Użytkownik
DBKlima napisał(a):Mitsu HJ/DM to konstrukcja już kilku letnia z kilkoma poprawkami .
Sprzedaliśmy ich sporo, własnych montaży mamy ponad 200KPL wszystko działa.
Na plus w Mitsubishi to sprężarka. To do mnie przemawia najbardziej .

Piszesz że Mitsubishi ma 2 biegi ? Gdzieś to wyczytał jakie biegi ?
Żaluzje pionowe są w każdym splicie ściennym .
Samoczyszczenie i witaminy ... a jedzie mi tu w oku tank ?

Przecież to mitsubishi jest w cenie klimatyzatorów z niskiej pułki (czytaj chinol) .
Co ma takiego ta sprężarka ?
Wygląd ? Kawał Kolubryny białej jak stare modele msg .
W montażu też marnie mało miejsce pod klimą

Pracujesz w mitshu ,że tak każą Ci chwalić podstawowe modele ? Smile

Przekonaj się do LG .

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-18, 15:34:57 przez sulejowek.)
  • Odpowiedz

mikulesza1988

2016-11-19, 10:42:49
Nowy użytkownik
DBKILIMA mitomanie 200szt zamontować to Ty możesz pomarzyć, więc nie wciskaj ludziom kitu tym bardziej na forum ogólno dostępnym gdzie co niektórzy ludzie się znają. Co do HJ/Dm to nigdy w życiu w salonie czy sypialni! Tak jak Sulejówek pisał ogromny mebel na ścianie dodatkowo. Do biura klima idealna w szczególności do wszystkich państwowych instytucji gdzie dobry handlowiec może opisać HJ jako super hiper maszynę. Jak dla mnie do domu tylko hitahi,gree fujitsu,LG i nie mówimy tu o seriach podstawowych. Certyfikaty to pic na wodę każdy może je zrobić więc nie ma co się na nie patrzyć przy wyborze firmy. Poszukaj firmy sprawdzonej najlepiej z polecenia kilku osób. I tyle w temacie.
A i do DBklima jak się z pompki leje to nie znaczy że się spaliła! czasami wystarczy zobaczyć czy pływak jest czysty albo jakiś wężyk się nie dołączył.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-19, 10:44:00 przez mikulesza1988.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-11-21, 08:47:57
Top użytkownik
Mikulesza zawsze możesz zadzwonić do Mistubishi LES i sam się przekonać ja nie mam nic przeciwko Big Grin
Co do reszty to możesz tylko pomarzyć.

Mikulesza jak montujesz klimatyzację i pompki to podpisuj umowy i je serwisuj, a nie zostawiaj to innej firmie licząc na to że może się uda i rok wytrzyma.
My twoich pompek serwisować nie będziemy i każda dla nas będzie podlegała wymianie to samo dotyczy urządzeń klimatyzacyjnych nie jesteśmy ich gwarantem i nie świadczymy rękojmi.
Ty montujesz ty serwisujesz . :lol: :lol: Big Grin Takie życie .

Wracając do certyfikacji i szkoleń ... skoro według ciebie to "pic na wodę" to zawsze możesz przestać
w nich uczestniczyć. Certyfikacja i gwarancja to dobra wola producenta.
Nikt ci nie każe dawać gwarancji swoim klientom zawsze możesz kupować części za własne oszczędności Big Grin

Coś jeszcze masz do powiedzenia byle w temacie ? W innych tematach nie interesuje mnie twoja opinia.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-11-21, 08:49:31
Top użytkownik
sulejowek Co do producentów to ja zawsze byłem i będę wierny tylko marce Panasonic .
Z ich urządzeniami miałem do czynienia zanim jeszcze powstał Panasonic Poland PPS i przez cały okres PPS.
Po tym jak zmieniono kanał dystrybucji na Panasonic Marketing Europe GmbH zaprzestałem współpracy bezpośredniej z firmą. Nie było mi już z nimi po drodze ... czemu... wiem ... ale to sprawy prywatne.

...od długiego czasu polecam firmę Mitsubishi bo mam przekonanie do marki do ich urządzeń i obsługi .
Osobiście nigdy jak do tej pory się nie zawiodłem na współpracy z "marką".
Do domu polecam ich klimatyzację z pełnym przekonaniem.
Na duży plus jest kompatybilność praktycznie wszystkich modeli na przestrzeni lat (nie dotyczy HJ)
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa