Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

nOWA KLIMA. KAPIE Z AGREGATA ZEW.

10 Odpowiedzi, 16713 Wyświetleń

Adu18

2016-12-16, 08:55:47
Gość
Wczoraj zamontowano mi klimatyzacje LG 3,5 W w mieszkaniu . Dziś rano włączyłam i z agregata zewnętrznego leje się woda, z rurki ze skroplinami też leciała (duża ilość),Monter po rozmowie tel ., powiedział ze się oczyszcza ( po 2 h działanie) . Czy to możliwe ? Monter ma być dopiero jutro, a ja nie wiem co myśleć. Nie chcę prysznica przed oknem i sąsiedzi raczej też.
  • Odpowiedz

majki

2016-12-16, 14:00:52
Użytkownik
Proponuje zrobić odwodnienie jed.zew. bo przy grzaniu klimą to jest normalne zjawisko
  • Odpowiedz

Adiczek19

2016-12-16, 20:11:06
Nowy użytkownik
To lg deluxe 3,5 . Co ok półtorej godz się wyłącza sama i są ikony kropla i śnieg . Wtedy skropliny z odlywu wylatują w sporej ilości ale dodatkowo pod jednostka zewnętrzna też jest Mokra plama. Czy to normalne? Chcę żeby się nie wyłączyła. Teraz nie widziałam przez 4h aby z agregatu się lało...ale rano aż się wystraszyłam.
  • Odpowiedz

Adiczek19

2016-12-16, 20:21:10
Nowy użytkownik
I chcę wiedzieć co powiedzieć monterom,bo przez tel pań mówił że to normalne... Jakby wiedział w jakiej sprawie dzwonię,a ja nigdy u nigogo pod jednostka zewnętrzna nie widziałam wody a co dopiero lecacej z niej ...
  • Odpowiedz

p.obelix

2016-12-16, 22:11:56
Zaawansowany użytkownik
Bo słabo patrzyłeś. Twoje urządzenie pracuje normalnie, jeśli używasz urządzenia do grzania to jednostka zewnętrzna wytwarza olbrzymie ilości wody. Moim zdaniem to to wina instalatora że nie poinformował (uprzedził) co i jak.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

Bolas

2016-12-17, 04:17:59
Zaawansowany użytkownik
Wszystko jest ok. Niestety tak działa to urządzenie. Ilość wody zależy od ilości wilgoci w powietrzu i mocy na jakiej urządzenie pracuje.
  • Odpowiedz

obser

2016-12-17, 10:47:58
Top użytkownik
Musisz pomyśleć o odprowadzeniu tego kondensatu z jednostki z uwzględnieniem najlepiej specjalnego kabla grzejnego,aby Ci to wszystko nie zamarzło w przewodzie odprowadzającym. Zresztą monter Ci to wszystko wytłumaczy, a jak mu mówiłeś , że klima będzie często używana do grzania, to powinien to zrobić w tpodgrzewana taca ocieowa i ogrzewany odpływ skroplin. Myślę, że nie chciał Cię przestraszyć cenowo i to przemilczał, teraz trzeba trochę kasiorki jeszcze do tego montażu dorzucić, ale jak ta woda przeszkadza i stwarza niebezpieczeństwo jest to konieczne. A te ikony co Ci się pojawiają sygnalizują automatyczne odszranianie jednostki zewnętrznej i jest to normalne, zależne od wilgotności i obciążenia klimatyzatora.
  • Odpowiedz

coolmaker1

2016-12-17, 14:18:39
Zaawansowany użytkownik
Witam. Krótko mówiąc....niepoprawny montaż, nieuwzględniający wycieku kondensatu ....byle gdzie.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-12-19, 07:56:07
Top użytkownik
Adiczek19 napisał(a):Czy to normalne? Chcę żeby się nie wyłączyła. Teraz nie widziałam przez 4h aby z agregatu się lało...ale rano aż się wystraszyłam.
Wszystko pracuje normalnie . Agregat musi przechodzić w defrost .
Przy okazji defrostu agregat może wydawać "dziwne dźwięki" :lol:
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-12-19, 08:14:10
Top użytkownik
Fujitsu defrost https://www.youtube.com/watch?v=TFGbE7dWC3g
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa