Mi rowniez udalo sie samodzielnie zamontowac taki klimatyzator ( Hyundai GS07HRC z Castoramy za 750pln - to jest to samo tylko z innym logo, widzialem tez podobna Elty itp. Generalnie robia to w Chinach,a firma ma tez wlasna marke - Galanz (sporo na Allegro)).
Wracajac do montazu, mi rowniez wystarczyla dlugosc dostarczonych przewodow. Pozyczylem tylko pompe prozniowa. Szczelnosc ukladu sprawdzalem woda z mydlinami (moim zdaniem, lepszy rydz niz nic).
Calosc dziala od 2 dni wiec nie mowie 'hop' bo gaz moze jeszcze uciec...
Musze pochwalic cicha prace jednostki wewnetrznej.
Wada na pewno jest dziadowskie spasowanie plastikow i ich jakosc wogole. Jednak za ta cene jestem bardzo zadowolony.
Mala rada dla innych chętnych - rurki jednostki wewnetrznej sa zakrecone zaslepkami (w ukladzie jest nadcisnienie, pewnie w celu sprawdzenia szczelności) najlepiej poluzowac te sruby przed powieszeniem jednostki bo trzeba miec mozliwosc wygodnego kontrowania, a przynajmniej u mnie te sruby trzymaly jak cholera.
Wracajac do montazu, mi rowniez wystarczyla dlugosc dostarczonych przewodow. Pozyczylem tylko pompe prozniowa. Szczelnosc ukladu sprawdzalem woda z mydlinami (moim zdaniem, lepszy rydz niz nic).
Calosc dziala od 2 dni wiec nie mowie 'hop' bo gaz moze jeszcze uciec...
Musze pochwalic cicha prace jednostki wewnetrznej.
Wada na pewno jest dziadowskie spasowanie plastikow i ich jakosc wogole. Jednak za ta cene jestem bardzo zadowolony.
Mala rada dla innych chętnych - rurki jednostki wewnetrznej sa zakrecone zaslepkami (w ukladzie jest nadcisnienie, pewnie w celu sprawdzenia szczelności) najlepiej poluzowac te sruby przed powieszeniem jednostki bo trzeba miec mozliwosc wygodnego kontrowania, a przynajmniej u mnie te sruby trzymaly jak cholera.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY