Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja do samodzielnego montażu , warto zakładac ?

14 Odpowiedzi, 12049 Wyświetleń

estor

2008-08-13, 14:29:11
Nowy użytkownik
Witam, obejrzałem dziś dwa filmy odnośnie montażu klimatyzacji
na allegro jest oferta klimatyzatorów typu split specjalnie do montażu bez specjalnych urządzeń tylko założenie jednostek podłączenie przewodów w ofercie jes firmy Desa oraz Zibro czy taka klimatyzacja będzie działać prawidłowo, czym różni sie od tych które trzeba zakładać przez fachowców ? Czy polecacie takie rozwiązanie .
Dziękuje
  • Odpowiedz

estor

2008-08-13, 17:28:46
Nowy użytkownik
ok a montaż przez firmę za 800 zł + SAMSUNG NEOFORTE 3,5 KW za 1400 zł do tego będzie dobrym rozwiązaniem do zastosowań domowych
  • Odpowiedz

Piotr

2008-08-13, 19:22:55
Użytkownik
Kupić możesz co chcesz twoja "brocha".Ale tak jak ci napisał kolega mg_1jak będziesz miał kłopot,to będziesz pisał na forum jak niektórzy "pilnie potrzebuję pomocy".Kup sobie porządny sprzęt u instalatora,serwisanta ok. zapłacisz więcej ale będziesz mieć pewność że będzie zamontowany,właściwie no i jak będzie coś nie tak to będziesz wiedział gdzie uderzyć.Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

estor

2008-08-13, 19:33:56
Nowy użytkownik
ok rozumiem ale to znaczy ze zaproponowany przeze mnie powyżej samsung neoforte z montażem serwisu to zły wybór ?
  • Odpowiedz

estor

2008-08-13, 19:51:54
Nowy użytkownik
zamierzam kupić na tej aukcji i skorzystać z ich montażu bo są ulokowaniu niecałe 10 km odemnie
  • Odpowiedz

gadget

2008-08-13, 19:57:37
Zaawansowany użytkownik
To najtanszy i najbardziej awaryjny model szajsunga poza tym cena niezbyt ciekawa jak na alledrogo . Serwis gawarancyjny praktycznie nie istnieje . Sporo tego zamontowalem mam teraz sie z tym badziewiem .
  • Odpowiedz

maro196

2008-08-13, 20:14:28
Użytkownik
gadget ja jestem mlody ale juz sie nauczylem ze nie ma co sie kusic na kazdy grosz i zakladac smieci i sie z tym bujac, chyba ze na zyczenia klientaSmile
  • Odpowiedz

estor

2008-08-14, 05:42:02
Nowy użytkownik
hmm to mnie przybiliście , z drugiej strony mam 3 rok założony w klubie klimatyzator z selgrosu za 1000 zł i chodzi Smile

a jest jakaś klimatyzacja godna założenia z przedziału 1500-1600 zł wogółe ?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2008-08-16, 05:56:47
Top użytkownik
mg_1 napisał(a):Zamów urządzenie i montaż u okolicznego fachowca, takiego który istnieje na rynku parę lat i prowadzi serwis w chłodnictwie, a nie u montażysty który rok temu zajmował się instalacją CO.
Witam

Myślę że pijesz do mnie mg_1. Powiedz mi, czy rok to mało czasu żeby można było poprawnie montować i serwisować klimatyzatory? Jeżeli tak to ile lat potrzeba żeby móc powiedzieć że już jestem ekspertem. A powiedz m,i kto powinien montować pompy ciepła w układach CO, chłodniarze czy montażysta który cały czas zajmuje się CO od 10 lat, a dwa lata temu położył pierwszą instalacje do klimatyzatora? Haaa, a kto powinien wykonywać instalacje z agregatami wody lodowej? No bo Wiesz na jakiej zasadzie działa i jakimi instalacjami przekazywane jest medium i jakie.

Powiedz mi, wiedzę że znasz się na chłodnictwie, na pewno po szkole z tej dziedziny jesteś( ja myśle że niedawno się przebranżowiłeś). Widzę że znasz się na klimatyzacji samochodowej, mrożniach, lodówkach, montażu klimatyzatorów, ogrzewnictwie. Napisz mi, ile procentowo znasz się na tych działach, ile ty masz lat doświadczenia? Udowodnij że nie jesteś tu na sztukę, że to nie Ty potrzebujesz tego forum to uzupełniania swojej wiedzy.

Powiem jeszcze, że dzięki Tobie i podobnym Ci kolegom z forum usunąłem swoje posty, żeby nie przygniatały Was ,,wiedzą'', moim zdaniem podstawową i nie dla Was przeznaczoną. Chciałem uzupełniać swoją, ale doszedłem do wniosku że szybciej wpuścicie mnie w kanał niż pomożecie.

Pozdrawiam

P.S. Myślę że specjalnie napisałeś tego posta, tęsknisz za mną, i gadzet, mister też. Będę w pobliżu, spoko. Z chęcią Wam po dorzucam, tak jak Wy mi Wink
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

elektrofrost

2008-08-16, 19:35:14
Użytkownik
mg-1masz racje moge wskazac f-my co wymieniaja opony izajmuja sie klimami
  • Odpowiedz

Artic

2008-08-16, 19:54:45
Zaawansowany użytkownik
Smile ludzie się nie nauczą. tak jak mówi mg_1 kup klimatyzator u człowieka który zajmuje się chłodnictwem i z tego żyje.

Nam zależy na opini w fachu!!!
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

awax

2008-08-18, 19:57:14
Top użytkownik
Witam
Szczerze mówiąc to bardzo mi się podoba,że np wulkanizator bierze się za napełnianie klimatyzacji,itp.
W końcu trafiający do mnie po raz drugi Klient (pierwsza wizyta kończy się rezygnacja ze względu na cenę) nie pyta głupio dlaczego tak drogo?.Można w końcu pracować normalnie i za normalne pieniądze.

Stefanbud nie gorączkuj się ,oczywiście że gdzieś tego doświadczenia trzeba nabrać,ale może uczciwe byłoby informować Klienta,że jest się "samoukiem".Co do tego kto ma np .montować pompy ciepła to oczywistym jest ,że fachowiec z branży chłodniczej.Takie przepisy zresztą obowiązują w Unii .

Pozdrawiam i bez nerwów ta branża rozwija się w takim tempie,że dla wszystkich starczy
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2008-08-19, 20:22:26
Top użytkownik
Witam

No wiesz co, ja tu jestem najbardziej wyluzowany. I też myślę że dla wszystkich starczy. Tylko że to co robię jest bliżej branży chłodniczej niż wulkanizacja. A zauważ że ja nie sięgam po każdą pracę z chłodnictwem związaną, tylko to co narzuca mi koncern i co wcale nie jest wielką filozofią. Głównie klimatyzatory. A powiem Tobie jeszcze żeby Cię uspokoić że nie tak do końca jestem samoukiem, ale nie będę się o tym rozwodził bo to i tak nie ma sensu. I powiem Tobie że mam porządną bazę sprzętową i wiedzę do tego co montuję i to mi wystarczy a Wy sobie mówcie i myślcie co chcecie. Tą robotę którą przerabia mi w zupełności wystarcza a klientowi daję gwarancje na piśmie i podpisaną przeze mnie, dostaję on również protokół z parametrami pracy i powiem Tobie coś jeszcze numer telefonu mam ten sam od 12 lat i nie muszę się ukrywać i wstydzić. Tak że skończcie te przysrawki w moim kierunku bo one nic nie zmienią.

Pozdrawiam

Zauważ jak luzacko Tobie odpowiedziałem i doceń że przestałem się czepiać wszystkiego i nie powołuję się na posty z głupotamiSmile.
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

estor

2008-08-20, 07:02:05
Nowy użytkownik
super śmietnik , w moim poście siedze na różnych forach od lat i tendencja jest ta sama , forum to już nie wymienianie doświadczeń , pomoc , tylko wojna miedzy firmami , tu monterami z branży czy też promowanie firm ,a szkoda !
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa