Cześć wszystkim, w temacie klimatyzacji jestem laikiem i mam parę pytań dotyczących montażu klimy w starym aucie, mianowicie wołdze 24. Znajduje się w niej silnik z omegi 2.0 8v.
1. Czy klima manualna znaczy że jednym guzikiem załączam jej pracę i potem odpowiednio miksując ciepłe powietrze z zimnym ustawiam temperaturę i nie ma tam żadnych czujników temperatury itp?
2. Czy można zastosować parownik z innego auta? Chodzi o to że sprężarka i skraplacz byłby z omegi, jednak parownik który musiałbym wkomponować w obudowę dmuchawy jest za duży w omedze, na tą przeróbkę idealnie podszedłby parownik z golfa IV-typ czynnika jest ten sam, sprawdzałem.
3.Parownikowi obojętny jest montaż bokiem, do góry nogami, pod skosem?
Jak coś mi się przypomni to dopiszę, pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-05-07, 20:37:03 przez wolga24.)
1. Czy klima manualna znaczy że jednym guzikiem załączam jej pracę i potem odpowiednio miksując ciepłe powietrze z zimnym ustawiam temperaturę i nie ma tam żadnych czujników temperatury itp?
2. Czy można zastosować parownik z innego auta? Chodzi o to że sprężarka i skraplacz byłby z omegi, jednak parownik który musiałbym wkomponować w obudowę dmuchawy jest za duży w omedze, na tą przeróbkę idealnie podszedłby parownik z golfa IV-typ czynnika jest ten sam, sprawdzałem.
3.Parownikowi obojętny jest montaż bokiem, do góry nogami, pod skosem?
Jak coś mi się przypomni to dopiszę, pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY