Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy istnieje cicha jednostka zewnętrzna w rozsądnej cenie?

7 Odpowiedzi, 5985 Wyświetleń

Ligurius

2017-06-13, 21:46:22
Nowy użytkownik
Witam,

Przymierzam się do kupna i instalacji klimatyzacji w bloku na balkonie, i tutaj moje pytanie. Czy istnieje cicha jednostka zewnętrzna, która nie uprzykrzała by życia sąsiadom hałasem, była wydajna i w rozsądnej cenie?
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-06-14, 07:13:54
Top użytkownik
Tak praktycznie każda : Mitsubishi nie znam mocy więcej nie mogę ci podać
Musisz pamiętać że jeśli dzielicie wspólny taras balkon nie możesz przy częściach wspólnych jej montować w sposób widoczny (wysoko na elewacji) . Poproś o zgodę spółdzielni lub wspólnoty na montaż klimatyzacji - dostaniesz warunki montażu jakie musisz spełnić by ją zamontować.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-06-14, 07:15:26
Top użytkownik
... niska cena "rozsądna" w wielu przypadkach wyklucza ciche urządzenie.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

vera

2017-06-22, 07:03:11
Nowy użytkownik
Witam! Również mam balkon i żeby spokojnie przesiadywać tam w upalne dni zdecydowałam się na chłodzenie mgłą wodną od [reklama]. Wbrew pozorom niczego nie moczy i jest to oczywiście tańsze niż tradycyjne klimatyzatory, wentylatory itp. które trzymamy w domu. Serdecznie polecam. Cudowne uczucie świeżości Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-22, 09:48:35 przez vera.)
  • Odpowiedz

obser

2017-06-22, 07:41:41
Top użytkownik
Trudno,aby ktoś ogarnięty założył na otwartym balkonie "tradycyjny klimatyzator", nie do tego one służą. A reklama pewnie wdziecznośc za upust jak vera negocjowała cenę. A rozpylacz wodny zawsze będzie tańszy od klimatyzatora na czynnik chłodniczy. Zrób za zgodą zabudowę tego balkonu i puśc tam mgłę wodną, zobaczysz subtelną różnicę. Smile. Pomylenie całkowite tematu i Działu.
  • Odpowiedz

Gree_)pl

2017-06-23, 07:02:35
Nowy użytkownik
Witam na forum. Oczywiście istnieje taka jednostka zewnętrzna w rozsądnej cenie oraz z cichym trybem pracy, tylko też będzie ciut droższa niż standardowe, jaki budżet posiadasz na ten cel, na jej zakup?
  • Odpowiedz

obser

2017-06-23, 17:11:28
Top użytkownik
Ligurius napisał(a):Witam,

Przymierzam się do kupna i instalacji klimatyzacji w bloku na balkonie, i tutaj moje pytanie. Czy istnieje cicha jednostka zewnętrzna, która nie uprzykrzała by życia sąsiadom hałasem, była wydajna i w rozsądnej cenie?
Z doświadczenia podam Ci 2 przykłady super cichych jednostek zewnętrznych 3,5 kW
Gree U-Crown
Samsung C+
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa