Witam. Mam za duże ciśnienie w układzie i zerwało mi sprzęgiełki. Czy po wymianie chłodnicy klimatyzacji i osuszacza ciśnienie spadnie? (tak zalecił mechanik)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Za duże ciśnienie
7 Odpowiedzi, 5039 Wyświetleń|
A co to za auto,model,rok,jakie ciśnienia były przed zerwaniem sprzegła,czy chodzi wentylator
Może spadnie ale nie musi ..
Wszystko zależy czy przyczyna wysokiego HP był skraplacz I osuszacz czy może po prostu przeolejony lub przeladowany układ
Tak jak wyżej. Bez sprawdzenia czy masz prawidłową ilość czynnika to można gdybać bo różnie bywa. Ja w tym roku mam już 1kg czynnika za free
Whisky napisał(a):Tak jak wyżej. Bez sprawdzenia czy masz prawidłową ilość czynnika to można gdybać bo różnie bywa. Ja w tym roku mam już 1kg czynnika za freejak sprawdzic czy czynnika nie jest za duzo? po cisnieniu w niepracujacej klimie? dzis mam audi a6 97r na pracujacej klimie HP rosnie do 32 bar i wlacza sie dopiero wentylator na 2 bieg rurka hp jak wrzatek dysza do wymiany? za duzo czynnika nie ma, bo odciagnalem 690g i uzupelnilem na 850g 2ml oleju pociagnelo z tymi 690gramami
zupelnie nikt nie wypowie sie w temacie powyzej?
Jarek79kk napisał(a):zupelnie nikt nie wypowie sie w temacie powyzej? Umyj skraplacz,wymień presostat i napełnij całkowicie nowym czynnikiem kupionym z pewnego zródła. ![]() Dyszę też przy okazji warto sprawdzić i ewentualnie wymienić |
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY