Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator przenośny

5 Odpowiedzi, 3837 Wyświetleń

Rapero700

2017-09-13, 18:13:07
Użytkownik
Mam następujące wymagania odnośnie klimatyzatora przenośnego:

- wydajność chłodnicza 3,5kW
- klasa energetyczna A
- poziom głośności 45-57dB
- prędkość wentylatora: ręcznie lub automatycznie
- sprężarka rotacyjna
- chłodzenie i wentylacja
- tryb oszczędzania energii
- czynnika R410A
- gwarancja 2 lata
- instrukcja po polsku
- rura odprowadzenia w zestawie
- pilot

Jedynie co udało mi się znaleźć to klimatyzator BLAUPUNKT MOBY BLUE 1012 tylko ten klimatyzator nie ma trybu oszczędzania energii. Sprawdzałem następujące marki: KAISAI, Rotenso, Sinclair, mdv, Airwell, GREE, AUX, Haier, Chigo , Midea, Remko, Sharp, Electrolux i żaden z nich nie spełnia wymaganego ciśnienia na najniższym biegu. W przypadku Viwaxa i Torella nie ma podanego ciśnienia na najniższym biegu. Proszę o wasze rady jaki producent to może to spełniać.
  • Odpowiedz

obser

2017-09-14, 10:29:55
Top użytkownik
Rapero powinneś pomyśleć o jakiejś małej manufakturce i produkcji, lub przerabianiu urządzeń klimatyzacyjnych pod wymogi Klienta. Mógłbyś nawiązać współpracę z jakimś dalekowschodnim producentem, coby przygotowywał egzemplarze wg wymogów Twoich Klientów, jak pamiętam zawsze masz sformuowane dokładne parametry które żąda Klient, więc jak mają takie wymagania, to mogli by zapłacić solidne pieniądze za spersonalizowane urządzenia. Taki pomysł na biznes w tych ciężkich czasach, obsługa Klientów klasy Premium.
  • Odpowiedz

Rapero700

2017-09-14, 11:34:21
Użytkownik
Jedynie co udało mi się znaleźć jeszcze to klimatyzator Electrolux EXP12HN1W6, ale on ma wydajność chłodniczą 3,4kW natomiast ciśnienie się zgadza i tryb oszczędzania energii ma. Jakiego producenta radziliście mi sprawdzić?
  • Odpowiedz

klimacik

2017-09-14, 12:50:23
Nowy użytkownik
Zadaj sobie pytanie jakie parametry są najważniejsze dla klienta i wyślij taką ofertę która jest najbliższa tym wymaganiom.
  • Odpowiedz

Rapero700

2017-09-16, 06:21:10
Użytkownik
Podejście się zmieniło. Klimatyzator musi mieć ciśnienie na najwyższym biegu mieszczące się w zakresie 45-57dB co w zasadzie spełnia większość producentów klimatyzatorów przenośnych. Problem jest w tym, że klimatyzatory te nie mają trybu oszczędzania energii. Jedynie co udało mi się znaleźć to model Electrolux EXP12HN1W6 ma napisane w katalogu, że ma tryb oszczędzania energii, ale w rzeczywistości jak zobaczyłem instrukcję obsługi to nie ma on na pilocie przycisku ECO. Ale on defakto i tak odpada bo ma moc chłodniczą 3,4kW, a koniecznie musi być 3,5kW. Udało mi się wyszukać klimatyzatora MPM-12-KPO-06, który rzeczywiście ma funkcje ECO na pilocie. Tak na dobrą sprawę można powiedzieć, że wszystkie klimatyzatory przechodzą w tryb oszczędzania energii gdy są w stanie czuwania. Klimatyzatory split mają jak najbardziej tryb eco, ale tam jest sprężarka inwerterowa, natomiast w przenośnych jest on-off i musi ciągle chodzić na najwyższych obrotach więc nie rozumiem jakby to miało działać w klimatyzatorach przenośnych nawet jak jest taka funkcja. Co wy o tym sądzicie? Znacie innych producentów, którzy mają tą funkcję ?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa