Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Chiller CIAT - prośba o ocenę

5 Odpowiedzi, 6427 Wyświetleń

NeXiQ

2017-09-06, 07:05:23
Nowy użytkownik
Witam,
Jestem tutaj nowy i sprowadza mnie do Was jeden temat. Jestem na etapie zakupu agregata wody lodowej (chillera). Mam ofertę na zakup używanego sprzętu w podobno bardzo dobrym stanie (przynajmniej wizualnie tak wygląda).

Jest to urządzenie marki CIAT, a dokładniej:
DYNACIAT LG LGP 300V 3x400V
moc: 19.2kWwydajność chłodnicza (według sprzedawcy): 50-60kW

W załączniku zdjęcia poglądowe.

Pytanie: czy ktoś z Was mógłby określić przedział cenowy takiego urządzenia?
Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi.

Pozdrawiam,
Łukasz.
  • Odpowiedz

chłod

2017-09-06, 17:04:33
Nowy użytkownik
Witam Pana Łukasza, twoje pytanie raczej powinno brzmieć, jak panowie sądzicie jak kupię sprzęt który wypracował na zachodzie ponad 80 tys godzin i został zdemontowany bo to już prawie ruina to jak dużo będę musiał dołożyć w pierwszym lub drugim roku użytkowania, a wtedy na pewno będzie można oszacować koszty spręzarek, wentylatorów, może pompa bedzie lała, może pęknie skraplacz, może parownik jest zakamieniony i kicha z pracy.
Używany sprzęt chłodniczy to to samo co samochód - jak niemiec sprzedawał to płakał ( że polak taki głupi).
  • Odpowiedz

Jurek.Z

2017-09-18, 11:53:19
Nowy użytkownik
Niestety święta racja. Miałem przyjemnośc przekonać się na własnej skórze. To co sprowadziłem, to był totalny szrot, tyle że ładnie zamaskowany i umoczyłem pieniądze. Kupiłem akurat nie chiller,a duży absorber. Ostatecznie musiałem i tak kupić nowy wraz z cała instalacją czy jak kto woli wdrożeniem. [reklama] - taka firma świadczyłą usługę. Przy cenie jaką wzieli za perfekcyjną robotę to kasa za ten złom jest tego bardzo dużą częścią - jakieś 1/3.
  • Odpowiedz

Bock

2017-10-26, 20:33:25
Zaawansowany użytkownik
Z używanym sprzętem bywa różnie, mój klient odkupił lata temu Chillera o mocy chłodniczej ok 100kW marki CIAT na czynniku R22 złomowany był rok temu bo w końcu się zatarła sprężarka. Działał praktycznie bez przerwy przez ok 8 lat miał uzupełniany kilka razy olej i glikol i to na tyle nie pamiętam żeby kiedykolwiek się rozszczelnił. Kosztował go 300euro przywieziony z Holandii.
  • Odpowiedz

chłod

2017-10-27, 09:22:05
Nowy użytkownik
Witam jeszcze raz,
przepraszam cię BOCK ale jak twój klient kupował używany sprzęt z zachodu to policzyłeś ile mogłeś zarobić sprzedając mu nowe urządzenie nawet na niskiej marży, a tak to tylko serwis za parę groszy.
jeszcze raz napiszę jak Niemiec sprzedawał to płakał, że polak taki głupi.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa