Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

DTR lub kody błędów do kasety Romix AC99 14 kW

2 Odpowiedzi, 1893 Wyświetleń

ON/OFF

2018-04-04, 10:20:44
Użytkownik
Witam,

SZukam jak w temacie...
  • Odpowiedz

ON/OFF

2018-04-11, 18:37:23
Użytkownik
No to odpowiem sam sobieSmile tzn. może komuś się przyda...

Romix to Midea. Marki Romix nie ma już na rynku i ciężko cokolwiek się dowiedzieć.
Miałem problem z migającą szybko diodą "Alarm". Kaseta 14kW na R407c. Oznacza to błąd pływaka pompki skroplin i na szczęście jest to kod błędu, który występuje w innych modelach na przestrzeni lat.

Przykładowo wypięcie termistora rury daje miganie diody "Operation" termistora powietrza miganie "Timer".
W dokumentacjach późniejszych modeli znalazłem już inną symbolikę; obydwa ww termistory uszkodzone powoduję miganie "Operation" a "Timer" jest już związane z komunikacją.
Dla jednostki zewn. płytka PCB ma 3 zółte diody. Jednoczesne ich miganie to tryb oczekiwania stand-by.

Sama awaria pływaka była związana z tym, że oryginalna pompka się popsuła ileś lat temu i została zastąpiona przez Orange a pływak był podpięty do obudowy taśmą klejącą i w czasie konserwacji się przesunął powodując ten alarm. Zwarłem jego wtyczkę na stałe.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa