Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Lada chłodnicza Cold - sprężarka

7 Odpowiedzi, 10802 Wyświetleń

Shadow

2018-06-30, 10:39:34
Nowy użytkownik
Witam,

Posiadam ladę chłodniczą typu Cold W 12 SG.
Do niedawna sprawiała się w miarę dobrze, jak na swoje lata (16).
Wczoraj wywaliło korki, a spod lady wyskoczyła plastikowa czapeczka(na zdjęciu).
Serwisant od razu zalecił wymianę całej sprężarki lub kupno nowej lodówki.
W tą nie chciał bym mocno inwestować, z wiadomych przyczyn, natomiast na nową mnie nie stać.
I teraz pytanie do fachowców, slyszalem że można tą usterkę jakimś patenciarskim sposobem ogarnąć, nie pchając się w koszta.

Ktoś coś, pomoże?
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

miezala5

2018-07-05, 10:28:04
Top użytkownik
Ale jak ogarnąc spalona sprężarkę?
  • Odpowiedz

Shadow

2018-07-22, 14:54:41
Nowy użytkownik
Prosiłem o odpowiedź, a nie pytanie.
  • Odpowiedz

jack63

2018-07-22, 15:00:11
Zaawansowany użytkownik
To było pytanie retoryczne. Zawiera w sobie odpowiedź.
Jak jej nie widzisz lub widzieć nie chcesz, to proponuję patenciarski sposób w kiblu. Podcieranie tyłka szkłem, jak brakło papieru toaletowego...
  • Odpowiedz

michał091

2019-01-14, 12:25:40
Nowy użytkownik
Chciałbym pomóc, ale nie wiem jak to można naprawić. Ja mam ladę od [reklama] okres czasu podobny i nigdy takich sytuacji nie było :/
  • Odpowiedz

blondyna

2019-07-30, 13:30:38
Nowy użytkownik
Osobiście nie widzę innego wyjścia niż zainwestowania w nowy, porządny sprzęt. Ze swojej strony mogę polecić marke Bolarus, świetna jakość, nie miała żadnej usterki, a trochę już ją mam Smile
  • Odpowiedz

obser

2019-07-30, 17:03:12
Top użytkownik
Toć Kolega pisze, że nie stać go na nowy, więc nie wciskaj reklamy, bo na 99% nie posiadasz tego sprzętu tylko nim handlujesz. Co rusz jakiś przedstawiciel handlowy się tu loguje i reklamuje. Może się zdarzyć, że ktoś z forum posiada sprawną używaną sprężarkę i wyratuje Kolegę. A Bolarus, wybacz coś nieznanego i ja bym się w to nie pchał. A wracając do sprężarki to jest jaknajbardziej możliwe kupienie używanej jak ja ostatnio do kliamatyzatora 7 kW z jednostki spalonej poburzowo, padła elektronika, zawór czwórdrogowy i jednostka do utylizacji, a za whiskacza pozyskałem półroczną sprężarkę, która nie ucierpiała. Jak założyciel tego wątku miałby kasę na nowy sprzęt, to by nie szukał tu ratunku.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa