Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ozonowanie klimatyzacji busów, autobusów

2 Odpowiedzi, 2039 Wyświetleń

vianooo

2018-08-05, 14:58:40
Nowy użytkownik
Mam pytanie, okres letni w pełni więc klimatyzację w samochodach hulają pełną parą a ja mam dość nietypowe pytanie: czy do busów i autokarów powinno/można stosować ozonowanie? Jeśli tak to jakiej wydajności urządzenie najlepiej się sprawdza? Czy można to robić we własnym zakresie? Jeśli to pomaga to chciał bym zakupić własne urządzenie i widziałem na serwisie aukcyjnym oferty polskich firm to za ok 500-1000zł można nabyć takie urządzenie a to już się zwraca przy np 5 samochodach. Czy mogę prosić o poradę?
  • Odpowiedz

Gmst

2018-10-09, 16:53:51
Nowy użytkownik
Oczywiście, że wykonuję się, tylko pamiętaj, że metoda ozonowania dotyczy w większym stopniu wnętrza i tapicerki a nie parownika, o czym nie wszyscy pamiętają. W autobusach użycie ozonatora jest jak najbardziej uzasadnione. Około 1000zł powinieneś już kupić wystarczający. Ja do osobowych i busów używam takiego
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa