Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kontener samochodowy do mrożenia- czy to możliwe Carrier Xarios 500

4 Odpowiedzi, 4997 Wyświetleń

Tomek0510

2018-08-16, 15:49:17
Nowy użytkownik
Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Zajmuję sie handlem mrożonym mięsem, kupuje świeże i sprzedaje mrożone w kilogramowych paczkach. Za 4 miesiące przewiduje przeniesienie na docelowy magazyn, do tego czasu muszę mrozić mięso a nie mam gdzie. Moja mroźnia niestety nie jest z gumy i brakuje mi miejsca. Na okres przejściowy chciałem kupić kontener mroźniczy ściągnięty z auta. Ten który znalazłem blisko siebie ma wymiary 3,60m x 1,96m x 1,90h. Ściana grubości 9 cm. Agregat Carrier Xarios 500. W tym momencie pojawia się pytanie. Czy ten agregat wyrobi jak wrzuce do kontenera 150kg mięsa na dobę ? Mięso wrzuce w temperaturze ok +15 st. Zamrozić muszę do -18 stopni. Fajnie by było gdyby proces mrożenia trwał nie więcej niz 12 h. W specyfikacji agregatu jest napisane że osiąga -20. Może ktoś z was wie czy ten agregat ma wystarczająca moc chłodniczą? Wolałbym mimo wszystko nie wyrzucić 10 tysięcy w błoto... Bardzo dziękuję z góry wszystkim za pomoc Smile Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

radekklimat

2018-08-16, 18:32:07
Moderator
Tego typu agregaty nie nadaja sie do mrozenia w/w towaru chyba, że wprowadzisz juz znaczna ilosc towaru zamrozonego.
Problem nie polega na braku mocy tylko w dzien upalny na zasilaniu z sieci moze nie domrozic a to dlatego, ze jest przeznaczony do pracy nocnej, gdyby byl z dieslem to.juz lepoej no ale cena wtedy wieksza
  • Odpowiedz

Tomek0510

2018-08-16, 19:02:03
Nowy użytkownik
Tzn że jeżeli w środku znajdować się bedzię znaczna ilość towaru już zamrożonego to jego wydajność będzie lepsza ? Obłożenie kontenera dodatkowo 10 cm płytą warstwową coś zmieni ? Kontener ma stać w przewiewnym, zacienionym pomieszczeniu. Czy taki kontener do magazynowania już zamrożonego towaru sie nada?
  • Odpowiedz

radekklimat

2018-08-20, 20:08:50
Moderator
Jak dodatkowo doizolujesz powinno byc ok
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa