Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wyciek oleju Astra 2

8 Odpowiedzi, 9178 Wyświetleń

DarO24

2008-08-27, 19:44:00
Nowy użytkownik
Cześć... Od kilku dni pojawił sie wyciek oleju którego nie mogę dokładnie zlokalizować. Wygląda na to jakby wyciekał on z chłodnicy ale w zbiorniku wyrównawczym nie widać oleju. Auto posiada klimatyzację czy jest możliwy wyciek oleju właśnie z niej i czy może wiecie skąd dokładniej??? pozdro...
  • Odpowiedz

krulik

2008-08-27, 23:54:37
Nowy użytkownik
Że co????????!
  • Odpowiedz

max

2008-08-28, 08:19:45
Użytkownik
Skoro sam nie potrafisz zlokalizować wycieku pojedź do serwisu i tam na pewno znajdą, a jeżeli nie będzie widoczne - zalepiony cały silnik itd, to umyją silnik i odwiedzisz ich po raz kolejny i wtedy na pewno coś się okryje....
A jeśli chodzi o klimę - jeżeli na przedniej chłodnicy (skraplaczu) masz widoczne tłuste plamy to zapewne niebawem przestanie Ci klimatyzacja funkcjonować bo olej ucieka razem z czynnikiem Smile
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

DarO24

2008-08-28, 18:22:24
Nowy użytkownik
Co to znaczy nie bedzie funkcjonować???.... Czy może sie coś zatrzeć jeśli nie bedzie w niej oleju czy tylko nie bedzie chłodzić???? Czy mogę narazie bez problemu jeździć autem???
  • Odpowiedz

senior

2008-08-28, 19:09:50
Zaawansowany użytkownik
jak na razie bez włączonej klimatyzacji możesz śmiało,
  • Odpowiedz

DarO24

2008-08-28, 19:41:07
Nowy użytkownik
Nie mam wyjścia muszę ci zaufać. Dzięki za szybką odp.
Pozdro,,,
  • Odpowiedz

Szikaka

2008-10-15, 11:33:36
Nowy użytkownik
Witam.
Ja mam podobną sytuacjew swojej Asterce II 1.6 16V. Najprawdopodobniej cieknie z klimy olej razem z czynnikiem do środka kabiny pod dywaniki pasazera i kierowcy. Po dywanikami mam taka tłustą zieloną ciesz, która się pieni po nacisnięciu dywanika. Dodatkowo po włączeniu klimy i naciśnięciu pedału gazu zaczyna lekko wyć, po zwolnieniu pedału gazu przestaje wyć. Czy to może byc faktycznie to (olej + czynnik)? Dlaczego przy dodawaniu gazu klima zaczyna cicho wyć ? Ile ewentualnie kosztowałaby mnie ta naprawa? Płyn chłodzący na pewno nie bo nie ubywa, filterek przeciwpyłkowy suchutki i czysty.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-10-15, 11:35:00 przez Szikaka.)
  • Odpowiedz

max

2008-10-22, 12:59:11
Użytkownik
Szikaka napisał(a):Po dywanikami mam taka tłustą zieloną ciesz, która się pieni po nacisnięciu dywanika.
Serwisant prawdę Ci powie....
Szikaka napisał(a):Dlaczego przy dodawaniu gazu klima zaczyna cicho wyć ?
Prawdopodobnie coś się zaciera, trzeba sprawdzić stan paska i napędów pomocniczych. A może za mało oleju w układzie i sprężarka taki dźwięk będzie wydawać. A może sprzęgło od klimatyzacji się "ślizga". Dużo gdybań
Szikaka napisał(a):Ile ewentualnie kosztowałaby mnie ta naprawa?
Bez oględzin fizycznych nie jest w stanie nikt Ci tego wycenić.

Przepraszam że odgrzewam kotleta Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa