Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Duże zamówienie - czy warto?

2 Odpowiedzi, 1351 Wyświetleń

klimatyczny25

2019-07-06, 06:31:12
Nowy użytkownik
Mam pytanie.

Jest dosyć duże zamówienie na montaż klimatyzacji w urzędzie w Sanoku. Czy warto w coś takiego wchodzić? nigdy jeszcze nie realizowałem klimy w takiej wielkości i nie wiem czy tam nie ma jakiś kruczków?

https://esanok.pl/2019/sanok-miasto-chce...0e7ts.html
  • Odpowiedz

obser

2019-07-06, 10:44:41
Top użytkownik
Przeczytałem specyfikację. Jak to zapytanie do 30000 Euro, to jako szaraczek i z ich wymaganiami kasy nie zrobisz. Znajoma firma wygra i stwierdzi, iż są kłopoty i zwiększy aneksem kasę o 20%. A jak wygrasz, to przez co najmniej 3 lata jesteś ich pieskiem na posyłki. 1 dniowe pogotowie usterkowe, dedykowana istalacja elektryczna, koryt (my używamy 20 zł/mb). I proste liczenie. Max oferta może opiewać przy dzisiejszym kursie Euro na 127000 : 38 = 3342 zł, co przy multi, przeglądach bezpłatnych, darmowego demontażu i montażu istniejących jednostek, 3 letniej dyspozycji, bo np. chcą biuro pomalować i trza klimę ściągnąć. Nie pasi mi ta oferta. Przelicz na najtańszych urządzeniach i zobacz co Ci wyjdzie. Mi ostatnio podobna suma wyszła przy 26 szt zwykłych splitów 3,2 kW i 2 szt 6,2 kW. przeglądy płatne co 6 m-cy, elektrycy Inwestora doprowadzili nam prąd do jednostek zewnętrznych.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa