Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem przy naprawie klimy

2 Odpowiedzi, 1285 Wyświetleń

Honda Civic2008 executive

2019-07-23, 15:06:24
Nowy użytkownik
Witam, może ktoś pomoże Smile dwa lata temu odkupiłam hondę Civic executive 1.8 140 km z niedzialającą klimą i po sprawdzeniu przez znajomego mmechanika wysłał mnie do poleconego w mieście serwisu klimatyzacji. Podobno coś nie tak może być z elektryką. W danym miejscu podczas sprawdzania klimatyzacji zgasł panom samochód to było ponad tydzień temu. Niby sam. A ja nie miałam tego typu problemów. Teraz elektryk który dla nich pracuje po kilku dniach stwierdził że się poddaje bo ma dużo innych zleceń a do tego auta nie ma jakiegoś schematu elektryki.... Auto nie odpala. Mam go zabrać.... Totalnie nie wiem co mam zrobić i gdzie szukać pomocy najbliższy serwis hondy mam prawie 200 km mam wynająć lawetę. W mieście podobno oddzwonili wszystkich elektromechanikow i nikt nie chce się podjąć. Czy ja kupiłam jakieś dziwne auto.... Czy tylko w salonie hondy można go naprawić?? Gdybym wiedziała przeżyła bym bez klimySad
  • Odpowiedz

obser

2019-07-23, 16:23:05
Top użytkownik
Najprościej zapytać się właściciela serwisu o polisę ubezpieczeniową działalności i po uzgodnieniu z jego TU lawetą przewieść auto do ASO. TU zapyta się właściciela o jego stanowisko w tej sprawie i jak potwierdzi to czysta sprawa. Miałem taką sprawę, z oczywistym moim błędem (kto nie pracuje błędów nie robi) i samochód pojechał do serwisu Citroena ich lawetą po uzgodnieniu bezgotówkowego załatwienia szkody. Na drugi dzień po wymianie nagrzewnicy auto przyjechało lawetą ASO do mojego warsztatu i Klient je odebrał. TU może też skierować auto do warsztatu współpracującego, na co wpływu nie masz, najważniejszą sprawą jest naprawa auta. Nasuwa mi się tylkie niebezpieczeństwo, że jeżeli będzie stwierdzienie, ze to nie wina warsztatu, to może zastosować regres i wystąpić o zwrot kosztów. Sam jestem serwisem klimy i tak niebardzo nasuwa mi się działanie unieruchomiające pojazd. U mnie była czysta piłka montowałem uchwyt do CB i wkręt "liznął" nagrzewnicę i polał się płyn chłodniczy. Wina moja ewidentna. Nie wierzę, że jakiś serwis nie wykupi polisy kontraktowej i deliktowej, bo może pójść z torbami.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa