Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Lomo luxuty tryb auto

5 Odpowiedzi, 3261 Wyświetleń

Ziggy

2019-07-30, 15:54:15
Gość
Witam.
Pomozcie prosze bo juz glupi jestem.

Jak w klimatyzatorach Gree lomo luxury (a twkze innych) dziala try. Auto? Nie moge tego rozgryzc. Zgodnie z instrukcja w trybie auto llimatyzator pracuje automatycznie w zaleznosci od temperatury otoczenia. Ustawienie temperatury nie jest mozliwe.

Rozumiem ze w zaleznosci od temp bedzie chodzil mocniej lub slabiej ale do jakiej temperatury skoro ta nie moze byc ustawiona?

Chcialbym ustawic temp np 23 stopnie i jesli jest cieplej to chodzi a jak chlodniej to nie - da sie tak?
  • Odpowiedz

obser

2019-07-30, 16:50:34
Top użytkownik
Ludzie nie zdają sobie sprawy o temperaturze przy wlocie, tzn. przy suficie i czujnik temperatury zobaczy tam zadaną i przestanie chłodzić. Rozwiązaniem jest jeśli urządzenia ma funkcję "i feel" tzn mierzy temperaturę czujnikem znajdującym się w pilocie i tam gdzie postawimy (musi mieć optyczą łączność z jednostką wew) do takiej temteratury będzie dążył. Drugim rozwiązaniem jest nieufanie wyświetlaczowi i praktyczne obliczenie różnicy i jak chcemy te 23 st, to jsk u mnie nastawiam 21 st i termometr pokojowy dochodzi do 23 st.
  • Odpowiedz

Ziggy

2019-07-30, 17:52:50
Nowy użytkownik
Ok ale jak w trybie auto ustawic te temperature?
Bo jak wlaczam auto to znika mozliwosc regulacji temperatury wiec nawet nie wiem jaka on ma zadana tem i do jakiej dazy?
  • Odpowiedz

obser

2019-07-30, 18:05:11
Top użytkownik
Ato, to mi się kojarzy z prędkością wentylatora, Ty pewnie piszesz o teybie auto zaprogramowane przez producenta głównie z myślą o hotelach, i innych pomieszczeniach, gdzie właściciel nie chce ingerencji innych osób. Tam temperatury są na stałe zaprogramowane przez Producenta i tego nie zmienisz, ale co szkodzo przełączyć na tryb chłodzenia i ustawić sobie eksperymentalnie temperaturę komfortu?
  • Odpowiedz

aminokwas

2019-07-30, 20:21:46
Zaawansowany użytkownik
Ziggy, ta temperatura zaprogramowana w trybie AUTO to ok.23-24 stopnie Celsjusza.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa