Nie znalazlem odp w istniejacych postach wiec kieruje zapytanie do kolegow. Mianowicie wymienilem w audi A6 (starszy model) filtr. Niestety jest tam tylko jedno zlącze serwisowe na HP i przed wymiana filtra ciśnienie utrzymywało sie tam w granicach 12-13bar. Po wymianie i zaladowaniu odp ilosi r134a cisnienie wynosi 9-10bar. Troche duzy to spadek jak sadze, klimatyzacja pracuje dobrze tak teraz jak i przed wymiana, interesuje mnie tylko kwestia spadku cisnienia. Czy mozliwe by stary filtr byl tak przytkany? Uwazam ze moglo by byc troszke wyzsze to HP. Co sądzicie?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Spadek HP po wymianie filtra oszuszacz
7 Odpowiedzi, 6428 Wyświetleń|
Tak oczywiscie, wszystko trwalo ok 30min tak wiec warunki nie zmienily sie jakos znaczaco. Ustawienia nawiewow takie same.
Ciśnienie powinno być 10-17 bar w temp 20 c.W tym układzie o ile dobrze pamiętam jest rurka rozprężna więc filtr z akumulatorem powinien znajdować się na LP.
filtr jest na stronie ssacej, tak więc dlaczego spadło cisnienie po jego wymianie ? mogą mi koledzy wyjasnić ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-09-08, 20:46:25 przez Doctor-jarocin.)
staram sie zawsze by warunki jak cos sprawdzam byly wzglednie takie same i tak bylo i teraz. Tez dziwi mnie to troche i stad wlasnie ten post
czynnika zaladowalem zgodnie z dokumentacja. Chyba ze sie waga w maszynie rozkalibrowala...
A czy posiada ktoś informacje jakie powinno być prawidłowe wysokie cisnienie w tym układzie: Audi A6 96R 2,6 benzyna V6. ?
odpowiedz jest bardzo prosta to zależy jaka jest temperatura gazu czyli ile czasu klimatyzacja pracuje ii od siły włączonego nawiewu na max nawiewie może ciśnienie na wysokim podnieść o te 2-3 bary ponieważ strumien ciepłego powietrza bardziej ogrzewa parownik no i ciśnienie lekko sie podnosi prawda
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
czynnika zaladowalem zgodnie z dokumentacja. Chyba ze sie waga w maszynie rozkalibrowala...