Dobry wieczór,
Panowie mam zamontowany w pokoju klimatyzator LG standard Plus. Z racji mało fortunnego miejsca montażu jednostki wewn. (naprzeciwko kanapy) rozważam dołożenie kierownicy strumienia powietrza (to taka jakby szuflada z plexi pod jednostką wewn, która kieruje strumień powietrza w górę). Czy Waszym zdaniem takie coś spełnia swoje zadanie? Powiem szczerze że jakiś czas temu byłem w pewnym biurze i rzeczywiście zimne powietrze nie było dokuczliwe pomimo montażu jedn. wewn. prawie nad głową. Czy montaż tego wynalazku jest jakoś bardzo uciążliwy? Trzeba do montażu zdejmować jednostkę wewn. ze ściany? Jeśli tak to proszę o radę jak ściągnąć jednostkę LG żeby nie połamać zaczepów przy demontażu? (na moje oko wszystko jest tak delikatne, że boję się że jak mocniej pociągnę to coś złamię
Niestety mój instalator jest obecnie za granicą i jestem trochę zdany na siebie i pomoc online.
Z góry dziękuję za pomoc
Damian
Panowie mam zamontowany w pokoju klimatyzator LG standard Plus. Z racji mało fortunnego miejsca montażu jednostki wewn. (naprzeciwko kanapy) rozważam dołożenie kierownicy strumienia powietrza (to taka jakby szuflada z plexi pod jednostką wewn, która kieruje strumień powietrza w górę). Czy Waszym zdaniem takie coś spełnia swoje zadanie? Powiem szczerze że jakiś czas temu byłem w pewnym biurze i rzeczywiście zimne powietrze nie było dokuczliwe pomimo montażu jedn. wewn. prawie nad głową. Czy montaż tego wynalazku jest jakoś bardzo uciążliwy? Trzeba do montażu zdejmować jednostkę wewn. ze ściany? Jeśli tak to proszę o radę jak ściągnąć jednostkę LG żeby nie połamać zaczepów przy demontażu? (na moje oko wszystko jest tak delikatne, że boję się że jak mocniej pociągnę to coś złamię
Niestety mój instalator jest obecnie za granicą i jestem trochę zdany na siebie i pomoc online.Z góry dziękuję za pomoc
Damian
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Pisząc nad głową miałem na myśli że jednostka w biurze była zamontowana na ścianie tuż za mną czyli jak siedziałem na krześle będąc petentem to za moimi plecami i podmuch zimnego powietrza nie był dokuczliwy. Czyli taką "szufladę" montuję na ścianie pod jedn wewn? Bo z tego co kojarzę w biurze było to tak rozwiązane że część tej pleksi była na ścianie a sama jedn. wewn była jakby zamontowana na tej pleksi (zachodzila na nią dlatego spytałem czy nie jest konieczny demontaż jedn wewn. do montażu szuflady). Niby jest jakaś minimalna szpara między jedn wewn a ścianą od spodu - mam rozumieć że jest szansa tutaj włożyć część pleksi żeby szuflada była bezpośrednio pod klimatyzatorem? Czy nie będzie to powodować jakiegoś rezonansu/buczenia podczas pracy klimatyzacji? Z góry dzięki za pomoc.