Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wywala róznicówke

3 Odpowiedzi, 1912 Wyświetleń

Damek4567

2020-06-13, 22:55:43
Gość
Witam;
Mam problem,
Cała akcja dzieje się w sklepie gdzie działa kilkanaście chłodni i dwie klimy. Od remontu sklepu dzieją się dziwne rzeczy, co jakiś czas wywalało róznicówkę ale było całkiem znośnie. Jakoś działało wiec nie było problemu ale w tym roku, zostały uruchomione klimatyzacje(dokładnie wczoraj), jedna z nich działa ok ale druga po uruchomieniu wywala róznicówkepo po 2 sek. Ja z majstrem troche pojecia ma od klim (ale jest chydraulkiem). Klima została rozebrana i uruchomiona bez spręzarki i chodzi, wiatrak itp ale jak tylko podłączymy sprężarkę to wywala. taki domysł jest że albo kondensator albo sprężarka ma przebicie i cos jest do wymiany. Lecz po przeczytaniu kilku postów coś na temat tej róznicówki. Mam pytania :
1 jest jedna roznicowka na której działaja 2 klimy(jedna 7kw) i kilkanascie chłodni.Jest Różnicówka 40. Czy nie za mała?
2. Czy klimy powinny mieć oddzielne róznicówki?
  • Odpowiedz

barbie

2020-06-14, 05:58:41
Top użytkownik
zatrudnij elektryka instalację trzeba zmodernizować zmierzyć rezystancję kompresora ,sprawdzić prądy upływowe urządzeń-do tego potrzebna jest wiedza ,umiejętności ,doświadczenie ,specjalne mierniki i uprawnienia pomiarowe .
  • Odpowiedz

Amfan

2020-06-14, 09:10:08
Top użytkownik
Zbuduj prowizoryczny obwód z różnicówką dla tej klimy. Jak wywali to urządzenie jest uszkodzone. Zrób porządne zerowanie i uziom dla tej intalacji. Jakiego typu jest tam instalacja elektryczna.No i tak jak kolega napisał kłania się elektryk .W sklepie nie powinno być 1 różnicówki. Jak w nocy wywali to wszystko będzie rano do wyrzucenia.Chociaż widziałem już różne rzeczy . Mycie kiełbasy ludwikiem , pieczenie starego mięsa z dużą ilością przypraw , albo przerabianie na mielonkę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-06-14, 09:15:48 przez Amfan.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa