Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator monoblok bez jednostki centralnej opinie

4 Odpowiedzi, 9142 Wyświetleń

AndiT

2021-05-16, 18:03:53
Gość
Szukam informacji, opinii o klimatyzatorach bez jednostki centralnej - wiesza sie je na ścianie zewnętrznej i otwory (16 cm średnicy każdy) przewierca przez ścianę. Ktoś z Was zna, używa, ma doświadczenia z takimi klimatyzatorami?
Jak z ogólną efektywnością przy tej samej mocy chłodzenia np 2,6 max?
Czy na zewnatrz po sciane zewnetrznej cos sie skrapla?
jak z częstością jakichs przeglądów itp?

Nie mam mozliwosci montażu jednostki zewnętrznej wiec szukam innych opcji
  • Odpowiedz

obser

2021-05-16, 19:02:48
Top użytkownik
To wpisz w wyszukiwarkę-klimatyzator bez jednostki zewnętrznej. Firmy tu nie będę reklamował, tylko zwróć uwagę na walutę w której podawane są tam ceny, ja w pierwszej chwili się tym zachwyciłem i stwierdziłem. że to nie jest takie drogie. Nic nie kapie, woda jest odprowadzana w formie mgły.
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2021-05-16, 22:33:17
Zaawansowany użytkownik
Nie znam takich urządzeń, ale na pewno musiałbyś zwrócić uwagę na generowany hałas cudów nie ma pewnie coś pomiędzy splitem, a klimatyzatorem przenośnym. W odróżnieniu od przenośnych nie generuje on podciśnienia i jest na falowniku.
Tak patrzę jedną z aukcji, sprzedawca zachwala, że jedynie dwa otwory fi 200 trzeba wykonać Big Grin Każda gospodyni garnkiem to zrobi Tongue
  • Odpowiedz

obser

2021-05-17, 06:39:10
Top użytkownik
Fakt, z tymi otworami jak jeszcze piszą , że ta klimatyzacja idealnie sprawdza się w zabytkowych kamienicach (ponad 1m grubości ściany) to tylko wynajęcie, lub zlecenie wykonania otworów wiertnicą. A to już też niemałe koszty. Takie rozwiązanie traktowałbym jako ostateczność. Ciche to nie będzie, bo sprężarkę mamy w pomieszczeniu, tanie nie jest, problematyczny montaż.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa