Co daje to szkolenie?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
szkolenie Vaillant-warto ?
6 Odpowiedzi, 7452 Wyświetleń|
Witam
Powiem Tobie tak, dużo i nic. Dla początkującego, takie szkolenie jest zaledwie zarysem podstaw montażu klimatyzatorów. Na szkoleniu zapoznajesz się z teorią budowy i zasady działania klimatyzatorów. Można sobie rozkręcić klimatyzator na czynniki pierwsze, nawet popsuć. Po złożeniu go do kupy uruchomić, zmierzyć parametry pod okiem instruktora. Na kursie dostaje się materiały szkoleniowe oraz Dokumentacje Techniczno Rozruchową urządzeń do których można zawsze wrócić później. Dla firm z branży jest to dodatkowy certyfikat i możliwość autoryzowanego montażu, uruchamiania klimatyzatorów marki Vaillant i ,,podbijania'' gwarancji. Ponad to firmy posiadające autoryzacje Vaillant mogą wykonywać przeglądy okresowe przedłużające gwarancje. Dla wszystkich, można schować się za znaną i dobrą marką. Klimatyzatory tego koncernu są przeważnie dla klienta przyzwyczajonego do marki. Mam kocioł Vaillanta i klima też musi być Vaillanta. Są to dobre, drogie urządzenia ale oferta nie jest za szeroka. W ofercie są tylko podstawowe modele ale nadrabiają to bardzo dobrej jakości i wydajności pompami ciepła. Za to w ofercie Saunier Duval który wchodzi w skład Vaillanta mamy już wszystko co nam potrzeba, od małych splitów poprzez multisplity MCD do różnej wielkości agregatów wody lodowej. Szkolenie podstawowe jest osobno w każdym Regionalnym Ośrodku Serwisowym. Rozszerzające szkolenia już tylko w Poznaniu w tym samym ośrodku co Vaillant. Pamiętaj te szkolenia do niczego nie zobowiązują, dają możliwość montażu dobrej jakości urządzeń, z dobrą pomocą techniczną. Na zasadzie sprzedajesz, montujesz, kasujesz a jak coś jest nie tak to dzwonisz do serwisu i zostawiasz im temat. Serwis szybko usunie usterkę lub wymieni cale urządzenia na nowe. Niedługo jadę na szkolenie czterodniowe do Gdańska. Klimatyzatory i systemy klimatyzacji VRF marki FUJITSU. Zobaczymy, opinie o tym szkoleniu są dobre, dużo teorii i zajęć praktycznych przy urządzeniach. Jak wrócę to napisze co i jak i czy warto. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
STEFAN napisz jaki jest koszt takiego szkolenia - pozdrawiam
Witam
Koszt szkolenia w Vaillancie, Sunier Duval jak i Fujitsu to 150 zł. Ale to nie wszystko. Dla ludzi spoza, dochodzą koszta dojazdu i życia. Pozdrawiam
Jesli zrobię szkolenie np. Vaillant .To będe mógł instalowac inne marki ,podbic gwarancje itp
Witam
Będziesz mógł montować inne marki, ale nie będziesz mógł podbijać innych marek pieczątką Vaillanta. Jeżeli chcesz podbijać inne marki to podbijaj pieczątką firmową. I tak bierzesz odpowiedzialność za instalacje. Tyle że nie możesz przedłużać gwarancji. Pozdrawiam
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY