Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wybór klimy do grzania 5kW

29 Odpowiedzi, 20810 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Tytanowy Janusz

2022-02-23, 12:09:38
Zaawansowany użytkownik
aminokwas napisał(a):
Tytanowy Janusz napisał(a):Na grzyba? Jakie tego zadanie ?

Jak jeszcze nie widzieliście, to o coś takiego mi chodzi.
"Najgorszy jest wiatr"...

[Obrazek: 274305198_4839222849479416_5371031220062...e=621B1854]

Spoko, ale to chyba nie do mnie bo co to ma wspólnego z gumowa podstawą na postument przy gruncie o której rozmawialiśmy? Powalony krakowski żuraw też można wkleić. Smile
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-02-23, 12:21:15
Zaawansowany użytkownik
Marysiek napisał(a):
Tytanowy Janusz napisał(a):Na grzyba? Jakie tego zadanie ?

System mocowań i sposób montażu dobiera się do miejsca w którym ma być sprzęt zamontowany.

Ok, ale to nie odp na moje pytanie. Chciałeś po poznańsku zrobić montaż, dlatego zapytałem na grzyba podstawy za 200zł które nie mają sensownego zastosowania w opcji klima na podwyższeniu betonowym.

Jeśli chodzi o kotwienie w ścianie niech się wypowiedzą koledzy z wieloletnim doświadczeniem co myślą o gazobetonie i jak wiszą ich urządzenia na takich ścianach. Są systemy mocowań przeznaczone do tego.
Chcesz pręty ok może to nawet będzie najtańsza opcja.
Powodzenia.
  • Odpowiedz

Marysiek

2022-02-23, 18:52:57
Nowy użytkownik
Tytanowy Janusz napisał(a):Ok, ale to nie odp na moje pytanie. Chciałeś po poznańsku zrobić montaż, dlatego zapytałem na grzyba podstawy za 200zł...
Po poznańsku = masz na myśli po taniości? Nigdzie tak nie napisałem. Trzech monterów u mnie było i nie widzieli, że ytong ma różne odmiany i jak gazobeton, gazobetonowi nierówny. Robię bo żaden z nich nie potrafił nawet dobrać mocowań wygadując bzdury typu będzie dobrze. Nie zamierzam się zastanawiać czy coś mi spadnie na głowę bo chciał zaoszczędzić na kołku 5zł.
Gumowa podstawa za 140zł wydaje się lepszym i prostszym rozwiązaniem niż inne. Wystarczy ją przykleić do betonowych postumentów, będzie wyżej, ciszej i znacznie stabilniej. Żadnego ukrytego dna nie ma Smile
  • Odpowiedz

Marysiek

2022-03-09, 11:59:10
Nowy użytkownik
Po wielu perturbacjach mam LG Standard 2 S18ET 5,8kW mocy grzewczej. Działa od -10 ale w porównaniu do innych wypada dość korzystnie pod względem parametrów, wg szczegółowej dokumentacji. Aux przepadł z powodu problemów z dostawą, a nowa cena Aux = LG. W związku z tym, że straciłem dwa tygodnie na nic, nie podzielę się opinią działania w tej końcówce zimy.
Szukam teraz białego peszla (rury karbowanej) żeby wyjść ze ściany (rozety 60) do agregatu.
Gdzie mogę to kupić, bo wszędzie szare, niebieskie, czarne etc.?
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa