Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator do kawiarni sinclair ASCU-48AN

1 Odpowiedzi, 3915 Wyświetleń

Kawiarnia

2022-10-18, 14:41:43
Nowy użytkownik
Witam! Zakupiłem 3 lata temu klimatyzator kasetonowy sinclair model ASCU-48AN do kawiarni. Chciałbym wszystkich ostrzec którzy mają zamiar kupić takie badziewie... w kawiarni jak jeszcze "działała" to w zimie tak grzała że dmuchała ciepłym a potem zimnym Klienci wychodzili bo nie chcieli się przeziębić....na moje pytanie czemu na grzaniu wieje zimnem serwis powiedział że miesza ciepłe i zimne powietrze... dramat. Poza tym przez trzy lata serwis nie potrafił znaleźć nieszczelności...niedawno wpuścili jakiś płyn do uszczelnienia i zaczęła dymić ! co się okazało był to gaz który zadymił całą kawiarnie ! Teraz znaleźli nieszczelność i zaspawali tak że nie było przepływu gazu.... Od samego początku urządzenie nie sprawne przez trzy lata wmawiają mi że wszystko jest ok ... W tym roku jak chciałem włączyć klimę żeby ochłodzić z klimy na suficie zaczęła lecieć woda....serwis powiedział że zatkany odpływ ale później okazało się że pękła wanienka styropianowa wewnątrz dlaczego ? Ciekawy jestem czy ktoś ma również takie problemy z tym badziewiem .
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-10-18, 16:05:46
Zaawansowany użytkownik
To raczej żale do papraków nie urządzenia. Jedynie nieszczelność można zrzucać na barki . Sinclair to marka na produktach GREE.
Awaria skroplin to zapewnie poklosie działań panów, uszkodzili gdy szukali nieszczelnosci.
Mozliwe, ze jest przewymiarowana i zbyt czesto wylacza się na grzaniu. Zakładam, ze klima byla w trybie heat, a nie auto, bo wtedy mogą być kwiatki z przelaczaniem sie na chlodzenie.
Wcisneli Ci 3 lata temu stare urzadzenie on off. Jakbys miał nowoczesniejszy inwerter to by zszedł z obrotów sprezarki i nadal dmuchal cieplem z mniejsza mocą.

PS Wycieki na parownikach to sie dopiero zaczną jak kilma u polowy użytkowników bedzie do grzania Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa