Jestem nowym forumowiczem . Witam wszystkich
.
Mój instalator przeciąga mnie z czasem z naprawą to raz a dwa nie ma pomysłu co może się dziać więc proszę Was o pomoc.
W marcu tego roku założyłem w domu 4 jednostki toshiba haori : 2x3.5kw , 1x2.5kw i 1x4.6kw.
Mam problem z jednostką o mocy 4.6 . Pozostałe działają bardzo dobrze.
Jednostka nie reaguje na podwyższenie zadanej temperatury . Podłączyłem ją do inteligentnego gniazdka i widzę że nie następuje wzrost mocy.
Startuje z zadaną temperaturą i grzeje . Podwyższam temp nie ma żadnej reakcji . Podkreślam że w trybie auto wszystko jest w porządku. Klimatyzacja skokowo reaguje podwyższeniem mocy co widzę od razu na urządzeniu mierzącym parametry prądu.
Mam wrażenie również że wadliwa jednostka częściej wchodzi w tryb defrost ale to akurat może być jej specyfika.
Podpowiecie coś?
.Mój instalator przeciąga mnie z czasem z naprawą to raz a dwa nie ma pomysłu co może się dziać więc proszę Was o pomoc.
W marcu tego roku założyłem w domu 4 jednostki toshiba haori : 2x3.5kw , 1x2.5kw i 1x4.6kw.
Mam problem z jednostką o mocy 4.6 . Pozostałe działają bardzo dobrze.
Jednostka nie reaguje na podwyższenie zadanej temperatury . Podłączyłem ją do inteligentnego gniazdka i widzę że nie następuje wzrost mocy.
Startuje z zadaną temperaturą i grzeje . Podwyższam temp nie ma żadnej reakcji . Podkreślam że w trybie auto wszystko jest w porządku. Klimatyzacja skokowo reaguje podwyższeniem mocy co widzę od razu na urządzeniu mierzącym parametry prądu.
Mam wrażenie również że wadliwa jednostka częściej wchodzi w tryb defrost ale to akurat może być jej specyfika.
Podpowiecie coś?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY