Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaką pompę próżniową wybrać

5 Odpowiedzi, 3381 Wyświetleń

RObco

2023-02-27, 12:02:15
Nowy użytkownik
Cześć wszystkim,

Chciałbym zacząć swoją przygodę z klimatyzacją, i chcę kupić pompę próżniową.
Z racji tego, że najpopularniejszy gaz teraz R32, chciałbym dobrać pod niego pompę.

Zastanawiam się nad 2 modelami:

1.Value V-I120SV 0,25 l 0 bar
https://allegro.pl/oferta/jednost-pompa-prozniowa-value-v-i120sv-51l-min-10244203422?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_narzedzia_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17996352432&gclid=CjwKCAiAxvGfBhB-EiwAMPakqteuGHQlUB4sfJ_mVaLNEE3eT1CoylG_v4AoGq-_ANfy-muEUw_QJxoCyMcQAvD_BwE

2.Pompa próżniowa Value V-i125Y-R32
https://climapartner.pl/34211-POMPA-VALU...2wEALw_wcB

Czy muszę kupować dedykowaną pompę pod czynnik R32, skoro gaz mogę napełnić bez użycia pompy.
Proszę kolegów z większym doświadczeniem o poradę.
  • Odpowiedz

kwiatyyy1

2023-02-27, 13:44:37
aircondition
jedna i druga sa w porzadku , value sprawdzony producent polecam , tylko tego sprzetu uzywam Smile dobry produkt za odpowiednio niska cenee
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2023-02-27, 15:52:06
Zaawansowany użytkownik
Jak np. prozniujesz stary układ to gaz na poziomie atmosferycznego pozostaje w srodku. Kup lżejszą Wink
  • Odpowiedz

ArturN

2023-02-28, 08:45:48
Nowy użytkownik
Moim zdaniem warto też zapytać się fachowców w tej dziedzinie, którzy doradzą odpowiednio, bazując na swoim doświadczeniu. W tym celu warto zwrócić się do konkretnych sklepów, tam znajdziesz odpowiednich doradców. Ja np. ostatnio przeglądałem suwmiarki limit https://www.elektro-met.pl/suwmiarki/1/d...ducer_40/1, w sklepie narzędziowym, gdzie uzyskałem fachowe doradztwo, co do tego typu sprzętu. Dlatego warto iść w tym kierunku i sięgać po taką pomoc.
  • Odpowiedz

RObco

2023-02-28, 09:49:29
Nowy użytkownik
Pytając w sklepie jestem pewny, że zaproponują droższą opcję...
Ja pytam kolegów o praktykę
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2023-02-28, 12:34:10
Zaawansowany użytkownik
Olej, to jakiś spam.
Ja mam taka jak z 2 linku tyle ze dwustopniową model 220. Jak masz firme i dzialasz na powaznie to tez raczej dwustopniowa kup.
Zabudowany wakuometr to plus ze go nie zniszczysz nie pobijesz , mnius jest maly slabo czytelny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2023-02-28, 15:28:26 przez Tytanowy Janusz.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa