Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jak bardzo zepsuto mi instalację?

1 Odpowiedzi, 885 Wyświetleń

Radeko

2024-07-06, 04:56:51
Gość
Witam,

Wczoraj miałem montowana klimatyzacje AUX Q-Smart Premium 3,5kW. Montaż niby wszystko poszło dobrze, klimatyzacja działa, ale już po zakończeniu zacząłem mierzyć i wyszło na to po prawej stronie jednostka wewnętrzna jest oddalona od ściany o jedynie 7cm. Na samej ścianie jest do 10cm (czyli podobno wymagane minimum), ale "specjalista" który ustawiał jednostkę wewnętrzną nie wziął pod uwagę że ściany są pod lekko ostrym kątem i na froncie jednostki będzie to mniej. Moja wina że tego nie zauważyłem (mimo że ustalenia były żeby dać jednostkę jeszcze 5 cm w lewo) i nie biegałem z miarką, ale wykonawcy wydawali się kompetentni. Skutek jest taki, że o ile nie ustawię łopatek maksymalnie w lewo, to duża część zimnego powietrza idzie we wnękę i okno balkonowe. Domyślam się że już nie da się tego poprawić bez robienia całej instalacji na nowo. Czy to jest błąd w sztuce? Jakie mogą wyniknąć z tego problemy, poza nieoptymalnym chłodzeniem?
Dodaję zdjęcia:
https://imgbox.com/Xv4umjZH

https://imgbox.com/fHofmlE6

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

technix

2024-07-06, 23:44:21
Nowy użytkownik
Nic się nie zadzieje.
Korzystaj ?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa