Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Gree Prestige problemy

37 Odpowiedzi, 8703 Wyświetleń
1 2 Dalej

gutekbull

2024-11-10, 12:08:59
Nowy użytkownik

Witam na forum.

Mam od dwóch miesięcy klimatyzację Gree Prestige 3,5kW. Użytkuje ją w domku o powierzchni 30-40m z otwarta górą, słabo ocieplonym.
Mam też ogrzewanie elektryczne , grzejniki AeroFlow o mocy 4,5kW i kominek - Franek 10kW(nowy).
Chciałem troche zaoszczędzić i zrobić sobie wygodniej i kupiłem w Wrześniu klimę.
Do tej pory niby było ok . Przynajmniej tak mi się zdawało.
Klima grzała ustawiona w przedziale 19-21 stopni. Często się włączała podgrzała i wyłączała. Zrobiło się wilgotno ,doszło rozmrażanie - choć nie bardzo wiem dlaczego skoro za bardzo szronu nie widać ( trochę na dole u podstawy ) a rozmraża sie barzo często .Przestaje grzać i mruga ikonka grzania. To jeden z problemów, a główny to temperatura na wylocie 25-28 do max 34 stopni. Nie wiem czy tak ma być ?!
Zużywa dużo prądu ponad 10kW na dobę - chyba dlatego ze słabo grzeje i ciągle sie włącza- chodzi caly czas. Ustawiałem na próbę 26-27 stopni i nadal na wylocie 30-34 stopnie , termometry w domu pokazują 16-19 a ona się wyłącza?!

Nie trzyma ustawień żaluzji ,niby wszystko ok. ale po ponownym włączeniu musze na nowo ustawiać. Nie działa funkcja Ifeel , - baterie w pilocie ok. 
Klima instalowana przez specjalistę.
Jakieś suges
tie ?
Witam na forum.
Mam od dwóch miesięcy klimatyzację Gree Prestige 3,5kW. Użytkuje ją w domku o powierzchni 30-40m z  otwarta górą, słabo ocieplonym.
Mam też ogrzewanie elektryczne , grzejniki AeroFlow  o mocy 4,5kW i kominek - Franek 10kW(nowy).
Chciałem troche zaoszczędzić i zrobić sobie wygodniej i kupiłem w Wrześniu klimę.
Klima grzała ustawiona w przedziale 19-21 stopni. Często się włączała podgrzała i wyłączała. Zrobiło się wilgotno ,doszło rozmrażanie - choć nie bardzo wiem dlaczego skoro za bardzo szronu nie widać ( trochę na dole u podstawy ) a rozmraża sie barzo często .Przestaje grzać i mruga ikonka grzania. To jeden z problemów, a  główny to temperatura na wylocie 25-28 do max 34 stopni. Nie wiem czy tak ma być ?!
Zużywa dużo prądu ponad 10kW na dobę - chyba dlatego ze słabo grzeje i ciągle sie włącza- chodzi caly czas. Ustawiałem na próbę 26-27 stopni i nadal na wylocie 30-34 stopnie , termometry w domu pokazują 16-19  a ona się wyłącza?!

Nie trzyma ustawień żaluzji ,niby wszystko ok. ale po ponownym włączeniu musze na nowo ustawiać.  Nie działa funkcja Ifeel , - baterie w pilocie ok. 
Jakieś sugestie ?

Witam na forum.
Mam od dwóch miesięcy klimatyzację Gree Prestige 3,5kW. Użytkuje ją w domku o powierzchni 30-40m z otwarta górą, słabo ocieplonym.
Mam też ogrzewanie elektryczne , grzejniki AeroFlow o mocy 4,5kW i kominek - Franek 10kW(nowy).
Klima grzała ustawiona w przedziale 19-21 stopni. Często się włączała podgrzała i wyłączała. Zrobiło się wilgotno ,doszło rozmrażanie - choć nie bardzo wiem dlaczego skoro za bardzo szronu nie widać ( trochę na dole u podstawy ) a rozmraża sie barzo często .Przestaje grzać i mruga ikonka grzania. To jeden z problemów, a główny to temperatura na wylocie 25-28 do max 34 stopni. Nie wiem czy tak ma być ?!
Zużywa dużo prądu ponad 10kW na dobę - chyba dlatego ze słabo grzeje i ciągle sie włącza- chodzi caly czas. Ustawiałem na próbę 26-27 stopni i nadal na wylocie 30-34 stopnie , termometry w domu pokazują 16-19 a ona się wyłącza?!

Nie trzyma ustawień żaluzji ,niby wszystko ok. ale po ponownym włączeniu musze na nowo ustawiać. Nie działa funkcja Ifeel , - baterie w pilocie ok.
Jakieś sugestie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-11-10, 12:12:29 przez gutekbull.)
  • Odpowiedz

hejterklimatyzacji

2024-11-12, 13:29:56
Nowy użytkownik
Witam w jakim trybie pracy znajduje sie urzadzenie ? auto czy po prostu grzanie ?
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-11-12, 13:34:27
Nowy użytkownik
Grzanie. Byl serwisant , instalacja szczelna była próba ciśnienia Problem w tym ze Gree Prestige fabrycznie mialo za mało czynnika ,teraz mam 1kg i 10 Barów i w 5 min od włączenia zmierzyłem temperaturę i mam ponad 73 stopnie .
Może sie komuś przyda to co opisałem:-)
  • Odpowiedz

hejterklimatyzacji

2024-11-12, 14:04:43
Nowy użytkownik
(2024-11-12, 13:34:27)gutekbull napisał(a): Grzanie. Byl serwisant , instalacja szczelna była próba ciśnienia Problem w tym ze Gree Prestige fabrycznie mialo za mało czynnika ,teraz mam 1kg i 10 Barów i w 5 min od włączenia zmierzyłem temperaturę i mam ponad 73 stopnie .
Może sie komuś przyda to co opisałem:-)

skoro bylo za malo czynnika , to widocznie nie dopuscil dodatkowej ilosci ( w instalacje ) najwazniejsze ze problem rozwiazany , swoja droga 10 barow to chyba na chlodzeniu bo jesli na grzaniu to cos zdecydowanie za malo Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-11-12, 14:07:58 przez hejterklimatyzacji.)
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-11-27, 10:46:06
Nowy użytkownik
Użytkuje Gree Prestige 3,5kW trzy miesiące i mam kilka spostrzeżeń.
Urządzenie grzeje po uzupełnieniu czynnika jest ok. Niestety kompletnie ma skopane sterowanie .Np. w tej chwili mam ustawione 21 stopni w pomieszczeniu jest już 19 ,funkcja I Feel ,pilot nowe baterie umieszczony na przeciwko ok 4-5m no i jakoś nie chce odpalić ? ! Odwrotnie grzeje przekracza zadana temperaturę i nie ma zamiaru się wyłączyć ?! Chodził praktycznie całą noc na najniższych obrotach , wiatrak na auto i funkcja I Fell na 21 stopni. Resetowałem go ale chyba nie bardzo wychodzi bo po resecie ma wszystkie ustawienia - więc co to za reset ,?! Co robię źle ,?
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-11-27, 17:14:03
Nowy użytkownik
Jest tu ktoś na tym forum kto ma wiedzę w tym temacie?
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-11-27, 21:32:20
Nowy użytkownik
Mam ustawiona temperature 21 i funkcje I Fell, a juz jest na termometrze,obok pilota ( i sprawdzone drugim )18-19 stopni i robi się chłodno ,a klimatyzacja ani drgnie.
Powoli zaczynam żałować zakupu Gree Prestige i chyba nie poleciłbym zakupu.
Trzeba szukać wśród klimatyzacji gdzie oprogramowanie nie jest skopane i działa poprawnie. Gree Prestige ma problemy z włączaniem o zadanej temperaturze i często grzeje i nie wyłącza się.
Dzwoniłem do serwisu i pan mówił ze jest tolerancja 2-3 stopnie ,czyli jak ustawie np. 21 to przy 18-19 powinien się włączyć, ale tak nie jest ;-(
  • Odpowiedz

Jerry XD

2024-12-06, 21:31:38
Nowy użytkownik
Mam dwie klimy Rotenso....Roni 3,4 kW i Ukurę 2,6 kW i nie mam takiego problemu.Roni bardzo ładnie moduluje i schodzi z poborem prądu do 150W,nie wyłącza się pracuje w sposób ciągły.Natomiast Ukura słabo moduluje (min.pobór prądu 400W) i po dogrzaniu do ustawionej temp. wyłącza się,ale jak tylko temp. spadnie o 0,5 st. C załącza się ponownie.
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-12-06, 21:43:13
Nowy użytkownik
Jak masz ustawiony nadmuch ? Na auto ?
Ja ustawiam teraz temperaturę na 20-22 stopnie i nadmuch- wentylator na 3-4 . Chyba jest lepiej bo pochodzi z pół godziny i sie wyłącza na ok. Jedną godzinę. Mam wrażenie ze wentylator w auto (ustawiał sam niskie obroty) i nie dawał rady i chodził caly czas. Kombinuje jak ustawić najbardziej ekonomicznie. Na tą chwilę zużywa na dobę ok.10-12kw nie wiem czy to dużo czy mało ,ale na razie nie ma jeszcze zimy.
  • Odpowiedz

radekklimat

2024-12-08, 13:00:41
Moderator
Ustaw na 22⁰, wentylator na auto, grzanie, wyłącz te funkcje I Feel albinpoczytaj do czego ona sluzy, chyba nikt jej nie uzywa nawet....
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-12-08, 14:34:50
Nowy użytkownik
Ja zawsze czytam i instrukcje i często kilka razy. Przewilłem net .
Mam caly czas 21-22 stopnie i temperaturę z pilota dlatego włączona jest funkcja I Feel i wentylator na auto.
Ciekawostką jest fakt , że Gree Prestige czasami ogrzeje do zadanej temperatury po czym wyłączy się i gdzieś przy 19 włączy się ponownie i grzeje do zadanej temperatury.
Czasami jest jednak inaczej, ustawienia te same jak wyżej ,a klimatyzacja grzeje do zadanej temperatury po czym zwalnia nadmuch do praktycznie minimum ale nie wyłącza się i grzeje dalej !? I jednostka zewnętrzna też caly czas chodzi, tak mam obecnie już drugi dzień. Nie wyłącza się ,?!
Czyli jakby dwie różne wersje pracy i nie bardzo wiem od czego to zależy. Prądu zużywa sporo przez noc od 24-7 ok 5 kW .
Nie wiem czy to dużo, czy mało ?
  • Odpowiedz

radekklimat

2024-12-08, 14:43:51
Moderator
Gree słynie z tego że ma jakieś problemy tego typu dlatego odszedłem od tego producenta, głośne jest na grzaniu itp
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-12-08, 15:08:35
Nowy użytkownik
Właściwie przestałem się przejmować 5 czy nawet ,7 lat gwarancji ,niech chodzi caly czas jak chce.
Interesuje mnie tylko zużycie prądu ,jak ustawić ,aby były jak najmniejsze ?
  • Odpowiedz

Jerry XD

2024-12-09, 23:52:19
Nowy użytkownik
(2024-12-08, 15:08:35)gutekbull napisał(a): Właściwie przestałem się przejmować 5 czy nawet ,7 lat gwarancji ,niech chodzi caly czas jak chce.
Interesuje mnie tylko zużycie prądu ,jak ustawić ,aby były jak najmniejsze ?
Zużycie to zależy głównie od temp. zewnętrznej,wielkości ogrzewanej powierzchni i jaką termoizolację ma budynek(jakie straty ciepła).Ustawieniami niewiele zaoszczędzisz.Teraz zrobiło się zimniej to więcej prądu zużyje i defrosty też musi robić.
  • Odpowiedz

ravste

2024-12-16, 18:53:10
Nowy użytkownik
Witam.
Zamontowałem ostatnio Gree Clivia i mam ten sam problem. Ustawiam temperaturę zadaną na 21 stopni, klimatyzacja grzeje do tej wartości, potem się wyłącza po czym temperatura spada poniżej 19 a klimatyzacja nie grzeje. Pomijam kwestię złych wskazań temperatury wewnętrznej bo termometr znajdujący się w pobliżu klimatyzacji na wysokości 1 metra pokazuje w tym czasie ok 18 stopni. Efekt jest taki że mamy zadane 21 a w pomieszczeniu jest 18,5 a klima śpi. Dzwoniłem dziś do serwisu i dowiedziałem się że 2-2,5 stopnia zawiera się w ustawionej histerezie klimatyzacji. Doradzono mi zakup sterownika xk76 za ok 800 zł.
Jako ciekawostkę dodam, że posiadam w tym samym budynku klimatyzację Gree zamontowaną ok 3 lat temu i ona działa bez zarzutu. Działa tak jakby histereza była znacznie "węższa" a dodatkowo dość sprawnie reaguje na chwilowe otwarcie drzwi zewnętrznych.
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-12-16, 19:07:21
Nowy użytkownik
Co zmieni dodatkowy sterownik ?
Ja ustawiam 21-22 stopnie i wentylator na auto, iFeel i jest ok. Juz sie pogodziłem z tą tzw. histerezą 2-3 stopni wydaje mi sie że to dobre ustawienie ,gdyby tego nie bylo to praktycznie caly czas by die włączała..
Dziwne jest to że czasami po dojściu do zadanej temperatury wyłącza się, a czasami chodzi caly czas na minimalnych obrotach i grzanie (temperatura też słabiutka- mam termometr pistoletowy i mierze temperaturę na wylocie )
Nie bardzo wiem od czego to zależy.
Sporym mankamentem sa wszechobecne trzaski ,stuki plastiku jakie urządzenie praktycznie cały czas wydaje ?!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-12-16, 20:05:05 przez gutekbull.)
  • Odpowiedz

fijau

2024-12-19, 13:23:41
Nowy użytkownik
Witajcie Szanowne Koleżanki i Szanowni Koledzy. Od tygodnia jestem nieszczęśliwym użytkownikiem Gree Amber Prestige 3,5 kW. Nim oraz Gree Pular 2,5 kW grzeję nowy domek szkieletowy 100 m2 z 30 cm styropianu w ścianach. Dom jest pusty, czeka na wykończenie. Nie są podłączone prawie żadne inne odbiorniki elektryczne. Mam rolety elektryczne, które przez większość czasu są opuszczone, poprawiając termoizolację. Od początku sezonu ogrzewałem podłogówką elektryczną i przez cały listopad zużyłem ok. 1000 kWh, ok. 32 kWh dziennie. Uważam, że w tych warunkach można przyjąć, że 100% tej energii zostało zamienione w energię cieplną i jest to faktyczne zapotrzebowanie na ogrzewanie. Jest ono dwukrotnie wyższe niż projektowana charakterystyka energetyczna. Zapewne dlatego, że ta projekt zakłada, że dom jest zamieszkany. Uzyski z ciepła "odpadowego" z innych urządzeń elektrycznych, ogrzewania CWU, ciał domowników i ogólnie całej ludzkiej aktywności wynoszą bowiem w skali miesiąca 450 kWh. Uwzględniwszy to uzyskuję realnie taki sam wynik jak w projekcie.

W takiej sytuacji, przy temperaturze na zewnątrz ok. 0 C uruchomiłem dwie klimy licząc na spadek zużycia 2,5-3 krotnie. Realny spadek? 1,5-krotny. Zamiast 30 kWh, zużyłem 20 kWh. Kombinowałem, szukałem przyczyny. Winiłem wiatr, bo miałem kilka dni temu taką wichurę, że dom się chwiał. Jednak po ustaniu wiatru nic się nie zmieniło. Wyłączyłem w końcu Pulara, bo to jego podejrzewałem o zaniżanie statystyk. Amber sam ogólnie daje radę nagrzać domu. Ustawiwszy na parterze 21, w najdalszym zakątku poddasza utrzymuje się 19 stopni. Niestety wydajność nie wzrosła. W tej chwili mamy na zewnątrz 7 C, a nawet 11 C. Zużycie prądu z 1 doby to 14 kWh. To przy bardzo optymistycznym dla Gree, czyli wysokim zapotrzebowaniu dla domu realny COP 2,3. Specyfikacja producenta przewiduje dla tych temperatur ok. 4,4.

Przy 0 C na zewnątrz wnętrze Ambera rozgrzewało się do ok. 42 C. Teraz, przy 7 C rozgrzewa się do 50 C. Instalacja ma niecałe 5 m. Nie dobijali czynnika, ale też nie zważyli tego fabrycznie dobitego.
Dzwoniłem sobie do Gree zapytać, czy takiego COP mam się spodziewać za te pieniądze, ale nic się nie dowiedziałem. Pan wpadł w pętlę: COP może pan zmierzyć tylko w laboratorium, nie może pan zmierzyć zapotrzebowania na prąd we własnym domu, itd.

@gutekbull, dzięki za poradę z ważeniem fabrycznego czynnika. Czy jesteś pewien, że po dobiciu na wylocie z klimy masz aż 70 C? Ja mierzę laserowym termometrem. Szukam najgorętszego punktu w radiatorze, lub ruchomych łopatkach i max. dotarłem do 50 C. Jeśli faktycznie masz 70 C to jest nadzieja. Twoje zużycie na poziomie 5-10 kWh brzmi dla mnie atrakcyjnie. Ile masz cm ocieplenia, jeśli można spytać?
Jeśli zaś chodzi o charakterystykę pracy mojego Ambera, to kompletnie nie zauważyłem takich zachowań jak u Ciebie. Wielokrotnie sprawdzam na nim odczyt temperatury i raz chyba widziałem, że nie włączył się, gdy było 1 stopień mniej, niż ustawiłem. Zapewne włączył się w momencie, gdy temp. spadła o drugi stopień. Trzyma nastawy wiatraka. Natomiast czasami ustawia sobie inny kąt, ale to chyba w czasie defrostu. Większość czasu chodzi mi tak przez 50% czasu na najniższej prędkości. Z iFeel nie korzystałem. Czy jesteś pewien, że sprawdzasz odczyty temperatury na klimie, a nie na jakimś innym termometrze? Czy jesteś pewien, że pilot w czasie korzystania z iFeel jest skierowany w klimę? Instalator twierdził, że one się komunikują w podczerwieni. W końcu, czy połączyłeś go z wifi i aplikacją? Jak to zrobisz, to możesz zaktualizować w nim oprogramowanie. Ja to zrobiłem na samym początku. Może to jest przyczyna problemów? Gdybyś miał problem z połączeniem z WiFi, to musi być sieć 2,4 GHz i ustaw w routerze WPA2-PSK zamiast auto, i ewentualnie AES zamiast TKIP albo auto. U mnie pomogło.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-12-19, 13:33:46 przez fijau. Powód edycji: literówki )
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-12-19, 13:55:56
Nowy użytkownik
Podłączyłem do Wi-Fi bez problemu.
Ja mieszkam w przerobionym drewnianym domku letniskowym o bardzo słabym ociepleniu o łącznej powierzchni ok.80m ( maksymalnie).
Ocieplanie jest niewiadomą bo domek kupiłem ,a nie budowałem.
W całej tej zabawie moim skromnym zdaniem ocieplenie jest najważniejsze !
Chyba wszystkie obecne problemy z pompami ciepła maja źródło w złym ociepleniu. Ludzie die rzucili na pompy nie sprawdzając budynków.
Ja sobie zdaję sprawę ze mi ciepło ucieka , ogrywałem kominkiem ,ale znudziło mi się suszenie , układanie drewna. Potrzebowałem 8-10m na sezon.
Wracając do klimy po uzupełnieniu czynnika ,którego fabrycznie było mało klima osiągnęła na wydmuchu 73 stopnie (przerwałem sprawdzanie termometrem pistoletowym ),ale przy praktycznie maksymalnej nastawie ! !
Miałem 28-30 ustawione na test.
Bardzo ważna jest tzw. histereza 2-3 stopnie. U mnie jest to zbawienne bo przy stratach ciepła (ocieplenie ) klima chodziłaby cały czas ,a tak nastawiam na 22 i jak spadnie do 20-19 to sie włącza.
I Fell mam włączone - mi to pasuje bo przy ścianie gdzie jest klima jest chłodniej i znowu za często się włączała ;-)
Coś nie gra u Ciebie przy takim ociepleniu ?!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-12-19, 13:58:29 przez gutekbull.)
  • Odpowiedz

fijau

2024-12-19, 15:50:02
Nowy użytkownik
Mam za duże zużycie prądu. Oszacowany realny COP wynosi ok. połowę deklarowanego.
  • Odpowiedz

gutekbull

2024-12-19, 16:11:18
Nowy użytkownik
Taj jakby wydajność Gree Prestige była słaba , ja tak miałem przed uzupełnieniem czynnika - gazu.

Musiałabym bardzo dokładnie oszacować ile u mnie idzie, ( poprzez miernik ,a nie przez apke Energii ) ,ale to nie jest wymierne - za duże ubytki ciepła przez ściany.
Czytając twój dokładny opis u Ciebie powinno byc idealnie. Sprawdzałeś tym pistoletem -termometrem czy sa jakieś ubytki np. drzwi, okna itp. ? Ja tak robiłem i ręce mi opadły ?
Mam mniejsze zużycie ,ale metraż też inny no i grzanie też oszczędne. Oczywiście u góry cieplej,. Dzwoń po serwis niech sprawdzą gaz u mnie bylo chyba fabrycznie 6 barów jeśli dobrze pamiętam i póki było ciepło bylo ok. a później nie wyrabiała klima no zacząłem dzwonić po serwisanta w zasadzie to. chyba jego winna bo powinien sprawdzić podczas montażu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2024-12-19, 16:44:04 przez gutekbull.)
  • Odpowiedz

gadas

2025-01-07, 12:32:10
Użytkownik
ustaw grzanie np 24 C maksymalnie 2-beg i za 30 minut sprawdź temperaturę zasysanego powietrza i wylotu z klimatyzacji
  • Odpowiedz

fijau

2025-01-09, 11:29:36
Nowy użytkownik
(2025-01-07, 12:32:10)gadas napisał(a): ustaw grzanie np 24 C  maksymalnie 2-beg i za 30 minut sprawdź temperaturę zasysanego powietrza i wylotu z klimatyzacji

Zakładam, że to było do mnie Smile Zrobiłem taki test. Ustawiłem najniższy bieg. Temp. zasysanego powietrza 27-28 stopni. Zmierzone na górnej kratce jednostki wewnętrznej, ścianie i suficie obok. Temp. wydmuchiwanego powietrza 52 stopnie. To najgorętszy punkt jaki znalazłem na wylocie powietrza. Temp. zewnętrzna 6, odczuwalna 3. Termometr w okolicach sprężarki pokazuje ok. 5,5 stopnia.

Przeciętna temperatura podłóg i ścian w tym pomieszczeniu przy tych ustawieniach to 21-22 stopnie. Pomieszczenie duże i foremne.

I co z tego wynika?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-01-09, 11:35:43 przez fijau.)
  • Odpowiedz

radekklimat

2025-01-09, 11:32:21
Moderator
Wynika z tego że masz goraco w chałupie jak zaciąga 28⁰
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2025-01-09, 11:32:39 przez radekklimat.)
  • Odpowiedz

gadas

2025-01-09, 11:34:47
Użytkownik
Że klima działa bardzo dobrze
  • Odpowiedz

fijau

2025-01-09, 11:39:24
Nowy użytkownik
Super. Nie miałem zastrzeżeń do wydajności grzania, tylko do zużycia prądu. Robiłem więcej testów zużycia prądu przez klimę i podłogówkę i "realny COP" wychodzi znacznie niżej niż deklarowany. A klima jest przez pewien sklep online sygnowana jako jedna z najlepszych do grzania. Rzekomo działa do -30 stopni. Dzwoniłem do Gree spytać szczerze, czy ten COP ze specyfikacji jest przesadzony, ale nie chcieli się przyznać.
  • Odpowiedz
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa