Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaka klima z najcichszą jednostka zewnętrzną?

3 Odpowiedzi, 1058 Wyświetleń

tutiturumtu

2025-04-22, 11:11:45
Nowy użytkownik
Czy ktos moglby doradzić rozsadną klime z najcichszą jednostka zewnętrzną? (3,5kW) Jestem na etapie wyboru, a boję się być zlinczowana przez sąsiadów. Jednostka wewnętrzna może być głosna, byleby ta balkonowa była jak najcichsza.

Oczywiście nachetniej nie najwyzsza póła cenowa, bo remont to i tak skrzynka bez dna
  • Odpowiedz

halfi

2025-04-23, 12:57:56
Nowy użytkownik
Hej nie jestem fachowcem, ale posiadam 2 różne modele 3,5kw Hyundai elite white i Lg dualcool soft air premium. Nie wiem ile one na zewnątrz mają decybeli ale są w praktyce nie słyszalne za oknem, jedynie słychać delikatny szum powietrza i cichą prace sprężarki jak się podejdzie bardzo blisko, z 1-2m już nic nie słychać. Myślę że większość markowych klim będzie na podobnym poziomie.
  • Odpowiedz

gadas

2025-04-24, 07:28:00
Użytkownik
Polecam Mitsubishi i może kogoś to zdziwi ale Kaisai (Midea) bo ma wyciszanie pracy priorytetem jest cicha praca a nie utrzymanie temperatury
Generalnie zawsze można wykonać dodatkową zabudowę wygłuszającą i to co najważniejsze trzeba w WM lub SM dostać zgodę na montaż
Osobiście mam klimatyzację w mieszkaniu zamontowaną z 18 lat temu nikt z sąsiadów nie wie że ją mam a mamy balkon przy balkonie mam ją zamontowaną poniżej barierek a mam sąsiadów którzy bez przerwy czepiają się o wszystko szczęście w nieszczęściu że statystycznie Polak na emeryturze zbyt długo na nieszczęście za niedługo idę na emeryturę Smile
  • Odpowiedz

groanoutspoken

2025-05-06, 07:30:41
Nowy użytkownik
(2025-04-23, 12:57:56)halfi napisał(a): Hej nie jestem fachowcem, ale posiadam 2 różne modele 3,5kw Hyundai elite white i Lg dualcool soft air premium. Nie wiem ile one na zewnątrz mają decybeli ale są w praktyce nie słyszalne za oknem, jedynie słychać delikatny szum powietrza i cichą prace sprężarki jak się podejdzie bardzo blisko, z 1-2m już nic nie słychać. Myślę że większość markowych klim będzie na podobnym poziomie.
Stickman Hook
W rzeczywistości te dwie maszyny są ciche i dość energooszczędne.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa