Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zanotti z25sba80f Ile oleju w układzie

8 Odpowiedzi, 11833 Wyświetleń

Zimnepiwo 2

2022-02-22, 10:36:26
Nowy użytkownik
Witam. Ile oleju wchodzi do tego układu i jaka ma być wartość CPR (404a)
  • Odpowiedz

Zimnepiwo 2

2022-02-22, 14:36:58
Nowy użytkownik
Ewentualnie może ktoś z kolegów ma dokumentację do tego modelu?
  • Odpowiedz

kluczykpl

2022-02-23, 18:51:28
Nowy użytkownik
2,8 na grzaniu CPR, 180ml na sprezarke
  • Odpowiedz

Zimnepiwo 2

2022-02-24, 08:55:58
Nowy użytkownik
Dzięki. Ile do sprężarek to ja wiem, mnie interesuje ile w układ dodać. Chyba trzeba będzie się podeprzeć literaturą i samemu policzyć. CPR 2,8 to sporo.
  • Odpowiedz

radekklimat

2022-02-28, 17:13:00
Moderator
Jak dasz 180ml na sprężarkę to już nic więcej nie dolewasz, to już jest na cały uklad
  • Odpowiedz

Zimnepiwo 2

2022-03-01, 16:51:23
Nowy użytkownik
Ja myślę że na tyle czynnika i taki układ jednak poza sprężarką trzeba oleju dodać, odolejacz zbiornik 120ml trzeba dziabnąć do układu.
  • Odpowiedz

radekklimat

2022-03-15, 19:27:38
Moderator
jestes w błedzie, nalej ile producent przewiduje , nie dziab, nie mysl, jak oleju bedzie za duzo to bedzie nosnikiem dla nieodparowanego czynnika a to nie jest dobre dla kompresora
  • Odpowiedz

Zimnepiwo 2

2022-03-30, 08:10:56
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):jestes w błedzie, nalej ile producent przewiduje , nie dziab, nie mysl, jak oleju bedzie za duzo to bedzie nosnikiem dla nieodparowanego czynnika a to nie jest dobre dla kompresora
Zajebisty fachman jesteś jak nie myślisz przy robocie. 180ml do kompresora i nic więcej? Ja zadałem pytanie ile oleju dodać do układu poza kompresorem, Ty odpisujesz nic albo tyle ile przewiduję producent, ręce opadają. Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd bo ktoś gotów tak zrobić. Napiszę jeszcze raz w układzie jest odolejacz, zbiornik cieczy a w bliźniaczym modelu xarios jest odolejacz, separator, zbiornik, bajpas i inna konstrukcja skraplacza a do układu ekstra trzeba podać 120ml. Takie zajebiste rady a potem przyjedz Pan do mnie to zrobię. Ja wiem ile trzeba dodać do tego układu, dowiedziałem się poza forum. 0 oleju dodać, przestań myśleć, ale plamę dałeś.
  • Odpowiedz

radekklimat

2022-04-04, 09:59:45
Moderator
Napisałem ci ile wchodzi do czystego, nowo zamontowanego agregatu a ty robisz wywód ile na resztę układu, dla mnie możesz nalać i 2 litry, twój sprzęt twój problem
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa