Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ >>>SPRAWDŹ
KONIECZNIE!
KLIMATYZATORY KLIMATYZATORY KLIMATYZATORY KLIMATYZATORY CHEMIA SERWISOWA KLIMATYZATORY POMPY CIEPŁA REKUPERATORY

Montaż skraplacza

5 Odpowiedzi, 2773 Wyświetleń

bartek2700

2016-03-20, 10:17:18
Użytkownik
Witam!Ostatnio jeden z moich klientów zażyczył sobie montaż skraplacza w "świetle okna" czyli na parapecie.Są jakieś gotowe rozwiązania montażu w takim miejscu?chodzi mi o zawiesia przystosowane do takiego montażu czy trzeba rzeźbić?Może podzielicie się koledzy doświadczeniami z takich montaży?
  • Odpowiedz

coldtherm

2016-03-20, 20:57:12
Użytkownik
robimy różne cuda z szyn na systemie hilti lub konkurencyjnych
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-03-21, 07:40:37
Top użytkownik
ELEKTROSERWIS napisał(a):Nie wiem skąd jesteś ale jeśli masz możliwość zadzwoń do firmy KLIMAZBYT ostatnio u nich kupowałem ( w zeszłym roku ) taki zestaw do montażu na parapecie ..

Kto atestował certyfikował ten zestaw montażowy do takiego zastosowania chyba firma "azbest i spółka"
Chyba że piszesz o odwróconej montażówce to sprawa ma się inaczej ale i tak przytwierdzasz do ściany nośnej na co spółdzielnia lub wspólnota może nie wyrazić zgody nawet z błahego powodu np. ingerencja w termoizolację budynku .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

MichałZRB

2016-03-21, 19:23:08
Nowy użytkownik
coldtherm napisał(a):robimy różne cuda z szyn na systemie hilti lub konkurencyjnych

zrobiłem u klienta kiedyś na tym systemie dwie jednostki zew. na jednej konstrukcji
  • Odpowiedz

bartek2700

2016-03-21, 19:31:45
Użytkownik
jeśli nie znajdę nic bardziej estetycznego to też będę musiał zrobić konstrukcję z szyn montażowych.Właśnie nie wiem czy montować do ramy okna czy rozeprzeć profil we wnęce do ściany?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa