Witam. mam pytanie odnoście klimatyzacji ASH-24CN. klimatyzacja jest rozszczelniona przez poprzedniego właściciela niestety ten nie zakręcił zaworów przed demontażem i jest całkowicie pusta. w DTR-ce nie pisze ile oleju powinno tam być i jaki olej czy wie może ktoś ile oleju tam powinno być w układzie?? Z agregatu moge wylać tle oleju ile tam zostało i nalać całkiem nowy tylko ile i jaki. czy mógłby ktoś konkretnie podać ile go tam ma być . czynnik to r-407C 2,2 kg . Pozdrawiam.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ >>>SPRAWDŹ
KONIECZNIE!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
CHEMIA SERWISOWA
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KONIECZNIE!
olej do ASH-24cn
6 Odpowiedzi, 3089 Wyświetleń
Daj spokój z czynnikiem nie wyleci cały olej!Wiekszośc zostaje w wymiennikach!
Gorzej że olej przy rozszczelnionej jednostce ciagnie wilgoc ze aż miło! jak nie masz długiej instalacji to zostaw olej w spokoju tylko pociagnij próznie z 10-20h.
jak klimatyzator długo stał rozszczelniony to lepiej wylać olej ze sprężarki i tyle samo wlać nowego. spróbuj znaleźć DTR od tego urządzenia w specyfikacji powinno być ok 300cm3
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-04, 15:13:55 przez Amfan.)
też myslałem że jak już robic to porządnie na nowym oleju . te 300cm3 to pewne zczytane z DTR-ki ??
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-05, 04:20:57 przez mech88.)
mech88 napisał(a):też myslałem że jak już robic to porządnie na nowym oleju . te 300cm3 to pewne zczytane z DTR-ki ??a co to za klima ? Amfan napisał(a):mech88 napisał(a):też myslałem że jak już robic to porządnie na nowym oleju . te 300cm3 to pewne zczytane z DTR-ki ??a co to za klima ? ASH-24CN nikt nie wie ile tam tego powinno być ?? dystrubutor tego urządzenia też milczy . |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości