Nie instalowałem sam, mam serwis, tylko niestety działa on nieco opieszale, tzn. przesłałem szczeg. informację 5 dni temu-do tej pory nie odpowiedzieli. Klimatyzacja jest jeszcze na gwarancji, więc nie wiem czy na tym etapie usługa serwisowa jest płatna, czy nie. Wydaje mi się, że nie dlatego tak się ociągają. Te informacje zdobyte na forum pozwalają mi również ocenić późniejsze profesjonalne podejście serwisu-w końcu nie jest on jedyny na świecie.
A co do możliwości wilgoci u układzie, to byłaby dość prawdopodobna przyczyna i ciekawa wskazówka. Tłumaczyłaby ona brak działania urządzenia w niskich temp. A jeżeli jest taka przyczyna, to jaki jest mechanizm postępowania oraz, jeżeli taka wilgoć zakładamy, że była w układzie od momentu jego napełnienia, to jak wpływa to na jego pracę?
I jeszcze jedno.. Obecnie jest ciepło i wszystko działa, czy mój serwis jeżeli się odezwie powinien przyjeżdżać teraz, czy jak problem występuje czyli przy temp ujemnych?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-11-28, 10:47:28 przez dariuszd1.)
A co do możliwości wilgoci u układzie, to byłaby dość prawdopodobna przyczyna i ciekawa wskazówka. Tłumaczyłaby ona brak działania urządzenia w niskich temp. A jeżeli jest taka przyczyna, to jaki jest mechanizm postępowania oraz, jeżeli taka wilgoć zakładamy, że była w układzie od momentu jego napełnienia, to jak wpływa to na jego pracę?
I jeszcze jedno.. Obecnie jest ciepło i wszystko działa, czy mój serwis jeżeli się odezwie powinien przyjeżdżać teraz, czy jak problem występuje czyli przy temp ujemnych?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY