Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Inverter Samsung, grzanie przy 0 st.

33 Odpowiedzi, 32485 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2008-11-29, 14:06:54
Top użytkownik
Witam

To co opisałem, to jest standardowe podejście gdy się jedzie na serwis splita. Bez pewnych parametrów nie można snuć wniosków. Gdybanie bez wstępnej diagnozy na forum równoznaczne jest telefonem do wróżki Smile
Za serwis gwarancyjny płacone mam ryczałtem, wiec nie interesuje mnie snucie wniosków i rozwijanie tematu z klientem na temat co on przypuszcza. Od niego oczekuje krótkiej informacji o stanie pracy urządzenia . Sprawdzam wszystko od podstaw, sumuje co zastałem, naprawiam jak mogę na miejscu lub informuje że muszę zamówić części.
Inna sprawa to serwis pogwarancyjny tu naliczam stawki godzinowe, wtedy klient może nawet opowiedzieć mi swój życiorys. Procedura jest ta sama, diagnoza, wnioski, przypuszczalny koszt naprawy. Zawsze przygotowany jestem na możliwe standardowe usterki. Po prostu szkoda mi czasu.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa