Udało mi się na razie zmierzyć następujące wielkości:
Pogoda: dzień dość gorący, bezwietrzny, duszno, mała intensywność słońca (bezpośrednie promieniowanie nie wpada do pomieszczenia).
temp. zewnętrzna (na dworze) = 30 st.C
temp. powietrza wydobywającego się z części zewn. klimatyzatora = 42 st.C
temp. powietrza wydobywającego się z części wewn.(powietrze chłodzące) = 16 st. C
temp. w chłodzonym pomieszczeniu = 25 st. C
czynnik chłodzący klimatyzatora - R407c (0,7kg)
całkowita moc elektryczna (agregat, wentylatory cz. wewn i zewn) - 1500W
brakuje mi tylko temperatur przewodów łączących część zewnętrzną i wewn.
Generalnie termostat załącza się prawidłowo, urządzenie wyprowadza skropliny na zewnątrz.
Dźwięk sprężarki wydaje mi się prawidłowy (nie hałasuje) - pracuje mniej więcej tak jak sprawna lodówka Electroluxa z końca lat 80 tych.
Zastanawia mnie tylko to, czy powietrze chłodzące nie jest za ciepłe (16 stopni) - czy w tego typu urządzeniach tak jest - czy nie powinno być zimniejsze na poziomie 7-9 stopni.
Pogoda: dzień dość gorący, bezwietrzny, duszno, mała intensywność słońca (bezpośrednie promieniowanie nie wpada do pomieszczenia).
temp. zewnętrzna (na dworze) = 30 st.C
temp. powietrza wydobywającego się z części zewn. klimatyzatora = 42 st.C
temp. powietrza wydobywającego się z części wewn.(powietrze chłodzące) = 16 st. C
temp. w chłodzonym pomieszczeniu = 25 st. C
czynnik chłodzący klimatyzatora - R407c (0,7kg)
całkowita moc elektryczna (agregat, wentylatory cz. wewn i zewn) - 1500W
brakuje mi tylko temperatur przewodów łączących część zewnętrzną i wewn.
Generalnie termostat załącza się prawidłowo, urządzenie wyprowadza skropliny na zewnątrz.
Dźwięk sprężarki wydaje mi się prawidłowy (nie hałasuje) - pracuje mniej więcej tak jak sprawna lodówka Electroluxa z końca lat 80 tych.
Zastanawia mnie tylko to, czy powietrze chłodzące nie jest za ciepłe (16 stopni) - czy w tego typu urządzeniach tak jest - czy nie powinno być zimniejsze na poziomie 7-9 stopni.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY