Od momentu jak ktos kiedyś powiedział "weźcie sprawy w swoje ręce" wziąłem i otworzyłem działalność.
I skończyła sie sielanka a zaczęła sie harówka po 16 godzin na dobę.
Gdy zamykałełem po kolei firmy pracownicy proponowali,że będą robić za połowę pensji abym tylko nie likwidował.
Nie wypominałem im jak jeszcze niedawno bez przerwy upominali sie o podwyzki - a ja podwyższałem aż ...
Teraz wszedłem w klimatyzację (przyszłościowy temat) jako pracownik.
Szanuję pracodawców, uczę sie pilnie (jest sie czego uczyć).
Nie dorosłem jeszcze do montażu, na razie naprawiam klimy.
Szokuje mnie ilość firm i ilość rodzaji produktów które przydałoby sie opanować.
Nie. Nie jest to temat w którym mozna zabłysnąć ot tak sobie z marszu.
Poszukaj może jednak Konrad_arK jakiejś firmy jak najbliżej od twojego miejsca zamieszkania i poproś o pracę.
Musisz się jednak liczyć z tym że praca w klimatyzacji to praca w terenie po 12 - 14 godzin dziennie przeważnie daleko od domu.
Dobrze bedzie jak ktoś za dojazd i powrót ci będzie płacił (będziesz do przodu).
Ja dojeżdzam nieraz 200 kilometrów w jedną i 200 w drugą stronę jako "normalny" dojazd i powrót z pracy (na szczęście służbowym autem).
Ciężki kawałek chleba, ale robota bardzo ciekawa
I skończyła sie sielanka a zaczęła sie harówka po 16 godzin na dobę.
awax napisał(a):Ja chciałbym w końcu zaczać normalnie zarabiać abym mógł również normalnie płacić moim pracownikom.Przerabiałem to prowadząc działalność w paru branżach / w każdej ten sam problem
Mam równiez już dość poprawiania tego co inni spieprzyli.
awax napisał(a):Nienormalność naszej branży polega również na tym ,że zmuszeni jsteśmy brac się za wszystko.To nie jest profesjonalizm , a szarpanie sie aby utrzymać się na rynku.Robiłem to samo aby zapewnić robotę pracownikom i byśmy mogli wspólnie jakoś żyć i opłacić koszty.
Gdy zamykałełem po kolei firmy pracownicy proponowali,że będą robić za połowę pensji abym tylko nie likwidował.
Nie wypominałem im jak jeszcze niedawno bez przerwy upominali sie o podwyzki - a ja podwyższałem aż ...
Teraz wszedłem w klimatyzację (przyszłościowy temat) jako pracownik.
Szanuję pracodawców, uczę sie pilnie (jest sie czego uczyć).
Nie dorosłem jeszcze do montażu, na razie naprawiam klimy.
Szokuje mnie ilość firm i ilość rodzaji produktów które przydałoby sie opanować.
Nie. Nie jest to temat w którym mozna zabłysnąć ot tak sobie z marszu.
Poszukaj może jednak Konrad_arK jakiejś firmy jak najbliżej od twojego miejsca zamieszkania i poproś o pracę.
Musisz się jednak liczyć z tym że praca w klimatyzacji to praca w terenie po 12 - 14 godzin dziennie przeważnie daleko od domu.
Dobrze bedzie jak ktoś za dojazd i powrót ci będzie płacił (będziesz do przodu).
Ja dojeżdzam nieraz 200 kilometrów w jedną i 200 w drugą stronę jako "normalny" dojazd i powrót z pracy (na szczęście służbowym autem).
Ciężki kawałek chleba, ale robota bardzo ciekawa
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-03, 13:27:25 przez boryspol.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY