Przepraszam za brak odpowiedzi; brakowało czasu, aby tu zajrzeć. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie porady.
I w tytule też trochę jest 
Aha; po wizycie owej firmy klima dobrze chłodzi, ale jakby przestała "zbierać wilgoć"; na zewnątrz kapie mniej i wilgotność jak przedtem leciała z 58-60% do 36-40% tak teraz stoi w miejscu na poziomie 56-58%. Oczywiście pomiar nie jest wiarygodny, bo przy pomocy termometru z higrometrem za 20zł z supermarketu - ale i organoleptycznie powietrze w pomieszczeniu jest inne. Dlaczego tak się dzieje?
Ekspert MirosławJankowski napisał(a):Być może mógłbym Panu polecić jakąś firmę ale nie wiem gdzie i dokąd???W pierwszym poście było
I w tytule też trochę jest 
Cytat:"Miejsce pracy klimatyzacji: Chrzanów, pogranicze małopolski i śląskiego.Tel kontaktowy 501 729 489."Co do samej klimy; wreszcie po prawie dwóch tygodniach proszenia zjawiła się ta firma która ją instalowała. Zgodnie z sugestiami przeczytatnymi tutaj stałem przy nich i patrzyłem na manometr - dużo za niskie ciśnienie było. Ściągnęli ten gaz który został i dali swój. Ale na pytanie dlaczego uciekł poprzedni nie chcieli/nie umieli odpowiedzieć. Dlatego prośba o diagnozę dalej pozostaje aktualna.
Aha; po wizycie owej firmy klima dobrze chłodzi, ale jakby przestała "zbierać wilgoć"; na zewnątrz kapie mniej i wilgotność jak przedtem leciała z 58-60% do 36-40% tak teraz stoi w miejscu na poziomie 56-58%. Oczywiście pomiar nie jest wiarygodny, bo przy pomocy termometru z higrometrem za 20zł z supermarketu - ale i organoleptycznie powietrze w pomieszczeniu jest inne. Dlaczego tak się dzieje?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY