Qba napisał(a):- rozmawiałem dziś z bezpośrednim zainteresowanym i problem wygląda tak:- jeszcze tam nie byłem , jade po nowym roku (nie pali się ) ale wszystko wskazuje na kondensator gdyż: sprężarka startuje ,j. wew. rusza ,tylko wentylator na skraplaczu stoi, więc gdy ciśnienie i temp.wzrośnie termik wyłącza sprężarke ( wszystko trwa jakieś 2-3min.) , ale j.wew. nadal dmucha z tym że nie chłodzi.
nastawiają temperaturę ,klima ładnie się włącza ,pięknie pracuje - ale po osiągnięciu zadanej temp.nie wyłacza się ,ani nie reaguje na polecenia z piliota, więc facet idzie wyłacza a następnie włącza bezpiecznik i znów można włączyć ,zadać odpowiednią temp. i znów to samo. Takie objawy występują zarówno podczas chłodzenia jak i grzania .
I co wy na to ??
- napewno opiszę co udało mi się zrobić .......za rok ! Pozdrawiam wszystkich.......
........................................................................................................................
NO TO WKOŃCU CHŁODZI CZY NIE
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-23, 21:38:04 przez monterod2002.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY