Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ogrzewanie domu klima

2 Odpowiedzi, 5583 Wyświetleń

paulowawa

2009-01-03, 18:38:36
Nowy użytkownik
witam wszystkich,
jestem tutaj nowy wiec od razu wale o co chodzi. Obecnie ogrzewam cały dom konwektorami elektrycznymi. w kazdym pokoju mam pod oknem konwektor francuskiej firmy Atlantic i sprawdza sie to ok (mam licznik 2-wu taryfowy) Np za grudzien 2008 koszt orzewanie wyszedł mi całego domu (140 m2, salon, kuchnia, 4 sypialnie i 1 lazienka) 650 zł a łcznie od pazdziernika 1450 zł - czyli w sumie nie duzo (dodam ze w okolicy nie ma gazu ziemnego a nie chce mi sie bawic w palacza).

Obecnie planuje zmienic ogrzewanie na klime (pozostawiajac konwektory na tych kilkanascie dni w roku kiedy jest ponizej 10 - 15 st.) Mam do ogrzania salon 25 m, kuchnia 12 m2 i hol o pod ok 4 m2 i sa one ze soba polaczone praktycznie w 1 pomieszczenie. Okna salonie i kuchni sa duze i wychodza na poludnie wiec zima slonko w sloneczne dni dogrzewa chałupke.

Prosze zatem i jakies info co polecacie (kryterium głowne aby pracowało do minus 10 czy 15 st i było energooszczedne (bedzie wykorzystywane zima i to duzo lub o podesłanie ofert na priva (paulowawa@interia.pl). Montaz w wawie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-03, 18:39:41 przez paulowawa.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa