Bardzo przepraszam jeśli kogos urażę, ale nie mędrkujmy tutaj o teorii, a zamjijmy się praktyczną stroną problemu. Z dziesiątek układów które uruchamiałem na 410, każdy w NORMALNYCH warunkach pracował podobnie. Tzn wiadomo ze ma znaczenie temperatura na zewnątrz i wewnątrz, ale układy na 410 są na tyle rozbudowane pod względem automatyki, że praktycznie rzecz biorąc cisnienia rzędu, około 8 bar na "niskim" i około 30 na "wysokim", są według mnie optymalne, biorąc pod uwagę NORMALNE warunki pracy, czyli powiedzmy nowo zamontowany układ, instalacja do 10 metrów, napełniona zgodnie z zaleceniem producenta, wg tabliczki znamionowej i uwzględniając nasz kapryśny klimat. O utrzymanie poprawnych parametrów pracy troszczy sie właśnie rozbudowana (szczególnie w układach pracujących na 410) automatyka, ale myślę że są to sprawy na tyle oczywiste że nie warto tutaj o nich pisać. Poza tym, który czynnik nie wykazuje zmiennych cisnień w zależności od warunków otoczenia? Każdy bedzie reagował podobnie, czyli zmiennością ciśnień w każdym płytkim, pod względem automatyki, układzie.Ale takie wachania parametrów świadczą tylko i wyłącznie o awarii któregoś z podzespołów systemu, lub o braku profesjonalizmu i podstawowej wiedzy ekipy montującej, lub serwisującej dany układ. Pozdrawiam!
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
jakie cisnienie 410a
13 Odpowiedzi, 30921 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY