Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy tak powinno być ??

10 Odpowiedzi, 8212 Wyświetleń

Zoltar

2009-01-21, 06:28:49
Nowy użytkownik
Witam ponownie, dziękuję wszystkim za odpowiedzi, trochę mnie uspokoiliście Smile.
Moje pomieszczenie to kuchnia z jadalnią 45 m2, dwa okna, drzwi balkonowe i drzwi z wyjściem na zimną klatkę schodową, od dołu jest garaż, od góry pokój, budynek jest stary ściany to półtora suporeksu nie izolowane, wentylacja mizerna, dość wilgotno. Dwa grzejniki (stare kaloryfery) przyznam się że zakręciłem, więc są zimne Tongue Jeżeli chodzi o mojego znajomego to budynek w którym ma mieszkanie to konstrukcja kanadyjska, on mieszka w części na górze a cały dół to biura (ogrzewane piecem centralnym olejowym praktycznie non stop). U niego kaloryfery są też zakręcone. Byłem kilka razy i naprawdę jest ciepło, jednostka zewnętrzna wisi niedaleko miejsca w którym pracuję, słyszę jak się załącza sporadycznie. Jego rachunek za grudzień to 230 zł za całe mieszkanie, a sprzętu ma sporo.
Dzisiaj rano wyłączyłem urządzenie bo już wczoraj wieczorem sprężarka zaczęła "rzęzić" brrrrr aż ciarki przechodzą, może zadzwonię do serwisu Lennoxa i zobaczę co powiedzą, ale pewnie nic mi to nie da.
Pozdrawiam

PS. nick wymyśliłem, jeżeli komuś zająłem to sorry
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa