Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

mitsubishi VRF

10 Odpowiedzi, 10993 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Fujitsu Szczecin

2009-01-29, 21:52:18
Top użytkownik
max75 napisał(a):Problemu technicznego to nie mam, ale muszę zdjąć wartości temperatur i ciśnień j.wew, rozdzielacza i zewn. w dwóch trybach pracy.A wszystko to wpisać w w odpowiedni protokół.
Sprawa grzania rozwiązana : na głównym sterowniku ustawiam temp. max ale chłodzenie kiszka. Poza tym sprawdzenie prawidłowej wartości doładowanego czynnika najlepiej wychodzi w fazie chłodzenia. Cały system jest już uruchomiony z tą jednostką zewn to myślałem że znajdę coś jak w daikinie. Pzdr i dzięki za odpowiedź.
Witam

Jeżeli nie zainstalowałeś na rurze cieczowej wziernika to niema za bardzo metody sprawdzenia poprawnej ilości czynnika w VRF. W systemach tych czynnik uzupełnia się według wyliczonej długości instalacji, trójników przed uruchomieniem systemu. System VRF ma w swoich funkcjach pracy pomiar przegrzania i na jego podstawie reguluje przepływem czynnika. System dąży do jak najbardziej optymalnej pracy. Próbowałem mierzenia przegrzania, dziwne pomiary wychodzą. Możesz jedynie przy sprzyjających warunkach, włączyć wszystkie jednostki i mierzyć temperaturę wylotu j.w.
W Saunier Duval VRF jest przycisk włączający test pracy w trybie chłodzenia, w j. z. a w Fujitsu też jest to może w Twoim systemie też przewidzieli. W Fujitsu wydaje mi się że można go uruchomić z poziomu sterownika przewodowego.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa