Piotr napisał(a):Stefan będziesz wiedział jaki to model jak sądzę.Witam
SD SDH10 050 k na 410.
Chodzi mi konkretnie czy na podstawie manometrów można odczytać ilość czynnika w układzie. Bo na chłodzeniu to jasne, a na grzaniu? Jeśli nie będzie innej możliwości to ściągnę czynnik (mam czym) tylko wolałbym uniknąć tego bo zimno, no i nie wiem czy dam radę napełnić układ,przy tak niskiej temp. zewnętrznej.
Wiem o który model chodzi, jest to SDH 10-050 F model kasetonowy. Można założyć że Ci co go montowali nie uzupełnili czynnika wg wytycznych w DTR lub zrobili to na oko. Układ ma przygotowany czynnik na 5m. Maksymalna długość rur chłodniczych to 30m. Dodatkowe obciążenie to 30gram/m. Przy tego rodzaju układzie można określić temperaturę przegrzania, ale na pomiar czeka się około 10 minut tak jak przy tego typu układach ze stałym zaworem rozprężnym. Jest o wiele prostsze zdiagnozowanie niż w inwerterze lecz ma mniejszy zakres pracy przy niskich temperaturach zewnętrznych na chłodzeniu. Po włączeniu na chłodzenie, pełna wydajność pilotem, przycisk serwisowy może mieć inne zadanie, wahania parametrów się zmieniają. Jest taki moment po około 10 minutach że wahanie tych parametrów jest stałe. Ułatwieniem jest manometr elektroniczny z termometrem przeliczający nam bieżąco temperaturę przegrzania, z tego co pamiętam to masz takowy. Patrząc na wyniki pomiaru,musisz zwracać uwagę czy temperatura wynikowa z ciśnienia pracy czynnika jest 0st.C +1st.C. Temperatura przegrzania prawidłowa to nasz 6-8K i po tym pomiarze będziesz wiedział czy czynnika jest za dużo czy za mało. Nie ma możliwości sprawdzenia prawidłowej ilości czynnika w trybie pracy grzanie. W tym trybie możemy tylko sprawdzić temperaturę nawiewu j.w.
Ciśnień na postoju ale to nieistotne, to około 10bar
Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY