PYTON napisał(a):Do kolegi klimaG-ce jeśli żelisz się i odwalasz czarną robotę to powiem Ci że nie mam ojca od dziewiątego roku życia i nawe rąbać drzewa mie nie zdażył nuczyć.przykro mi z powodu Twojego ojca ale nie wiem co to ma do tego że "się żale"...
Ja żle się wyraziłem nie to że nie biorę ja zawsze tłumaczę że lepiej jest akupić jednostki wew. i wykonać instalacje a później dokupić agregat (mowa o multi split) niż ryzykować że to Ty wykonasz brudną robote czyli kucie bruzd i układanie instalacji a w miedzyczasie przyjdzie ktoś i przebije Twoją ofertę i tylko podłaczy urządzenia - ale rób jak uważasz - upychasz instalacje za splitem estetycznie to pełen szacunek.
Co do klucza dynamo oczywiscie nie było to pierwsze urządzenie zakupione do montażu - kupiłem jak zaczeły pękać nakrętki i to jeszcze w MHI co gorsza czynnik uciekł do atmosfery a sprężarka pracowała. nie zdiwiłbym sie jak to byłby hinczyk za 600 pln ale w sprzecie za 4000 tysiące (producent robi w h... montera wiec mam w doopie ich gwarancje i czy można luyować czy nie).
Dostarczyłem uszkodzona nakretkę do dystrybutora i panowie inżynierowie stwierdzili ze za mocno dokręcam - więc kupiłem klucz
Następnej uszkodzonej już im nie dałem - kolega wzią na polibude i zbadali...
do kolegi Stefanbud ta tabela pochodzi z instrukcji uzytkownika, ale nie wiadomo czego bo nie ma tam logo. ja stosowałem klucz do MHI i ich zalecenia stosowałem było to jakiś czas temu. Od tego czasu klucz leży zakurzony w warsztacie..
Do wykonania kielicha stosuje olej ( staram się aby był to ten sam co wukładzie)i tym olejem smaruje śrubunki i dokrencam a dynamo mam w ręku.
Przepraszam za wulgaryzmy ale inaczej się nieda...
i masz racje nie ryzykuj ze ja wykonam tą robotę
a jak już robię to robię właśnie tak bo inaczej się nie da jak ktoś buduje dom dopiero i chce mieć wszystkie instalacje... przecież nie będę mu jedn. wew. wieszał jak wprowadzi się dopiero za rok czy tam kilka miesięcy...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY