Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pytanie do specjalistów, w sprawie samodzielnego montażu klimatyzacji

57 Odpowiedzi, 57071 Wyświetleń

awax

2009-02-01, 18:44:08
Top użytkownik
groszek9090 napisał(a):w pełni cię rozumię ale postaraj się zrozumieć mnie, sam wiesz ile specjalistyczne zakłady życzą sobie za taki nietypowy montaż, gdzie trzeba dużo rzeczy przerobić, pozatym mieszkam w takim miejscu gdzie niema takich super zakładów, jest tam pare zakładów mechanicznych itp, ktoś tam napełnia klimę, wiesz z samochodem możesz sobie jechac gdzieś i 200 km do dobrego mechanika, a ciągnikiem jest troche problem pokonać taką odległość, Chciałem uzystac tylko kilka rad, i tak sobie to zamontuje, ten z allegro nie jest dość skomplikowany, najwyżej z elektryką pomożę jakiś elektromechanik węże przewody dorobie w jakimś zakładzie, klimę napełnie, tylko nie chciałbym od razy zepsuć sprężarki myślę jednak na zdrowy rozum iż jeżeli alternator chodzi na takich obrotach to ta sprężarka też powinna wytrzymać, Rozumię cię Awax i nie żywię z tego powodu urazy ale jeśli ktoś chciałby mi pomóć to prosze zostawić numer gg.
Analizując Twoje posty to na pewno nie odpuścisz i z pewnością któryś z kolegów Tobie pomoże,ja zresztą też mogę.Jednak na ogólnym forum jest to niejako namawianie innych do samodzielnego montażu i instruowanie jak to zrobić.
Poza tym Groszek nie unikniesz ingerencji fachowca i wątpię aby któryś się zgodził
przyjąć zlecenie na samo zarabianie węży i napełnienie.Z reguły coś potem wychodzi i trudno ocenić z czyjej winy.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa