Zgadzam się w pełni z rozumowaniem AWAX'a. Nie można tu podać wiedzy i gotowej recepty na talerzu. Jest wiele książek na ten temat jak to obliczyć i co można zastosować. Fakt jest to czasochłonne. Większość z nas ten czas poświęciło, jak również wyłożyło jakieś pieniądze by posiąść wiedzę. Fakt jest taki, że wszystko jesteś wstanie osiągnąć. Kwestia zdrowego podejścia. Osobiście poznałem człowieka, który będąc z wykształcenia budowlańcem stawiając swój dom zaprojektował i wykonał pompę ciepła do ogrzewania. Dużo czasu poświęcił, ale przewidział wszystko i sądzę, że teraz jest ekspertem w tej dziedzinie. Samo wykonanie tej instalacji to też majstersztyk. By tak wszystkie firmy instalowały to... Zaoszczędził wiele pieniędzy, których nie wyłożył z własnej kieszeni. Z drugiej strony stracił wiele pieniędzy bo w czasie kiedy liczył, projektował i wykonywał (zajęło mu to wiele więcej czasu niż specjalistą ) nie zarobił złotówki w fachu którym się znał.
Dlatego ja (on też w tej chwili) uważam, że skoro się nie znam na budowaniu domów to nie zabiorę się za to (choć to jest łatwe) tylko w chłodnictwie zarobię tyle by mi dom postawili, tak samo jak rzeźnik nie będzie budował chłodni tylko zajmie się mięsem by je tam włożyć.
Więc jeszcze raz podkreślam, że podejście AWAX'a jest zdrowe, bo ciężko się tłumaczy ludziom co nie pamiętają fizyki (dział termodynamika) ze szkoły podstawowej a się zabierają za to (każdy chyba tu podstawówkę skończył).
Pozdrawiam
Dlatego ja (on też w tej chwili) uważam, że skoro się nie znam na budowaniu domów to nie zabiorę się za to (choć to jest łatwe) tylko w chłodnictwie zarobię tyle by mi dom postawili, tak samo jak rzeźnik nie będzie budował chłodni tylko zajmie się mięsem by je tam włożyć.
Więc jeszcze raz podkreślam, że podejście AWAX'a jest zdrowe, bo ciężko się tłumaczy ludziom co nie pamiętają fizyki (dział termodynamika) ze szkoły podstawowej a się zabierają za to (każdy chyba tu podstawówkę skończył).
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY