Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Instalacja LG Art Cool Galeria

17 Odpowiedzi, 18736 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2009-02-02, 08:08:05
Top użytkownik
PYTON napisał(a):do kolegi Stefanbud ta tabela pochodzi z instrukcji uzytkownika, ale nie wiadomo czego bo nie ma tam logo.
Witam

Ta akurat pochodzi z instrukcji montażowo-serwisowej Fujitsu. Ale spotkałem się w wielu instrukcjach do urządzeń chłodniczych z podanymi parametrami dokręcenia.
Powiem Wam, że jak kupiłem klucz dynamometryczny to trochę byłem zawiedziony, ponieważ nikt nie umiał mi wytłumaczyć jakich sił używać przy tym kluczu. Dzwoniłem do działów technicznych i tam nie wiedzieli po co mi to, mam robić zgodnie ze sztuką. Więc pytałem tu i tam po kolegach chłodniarzach i dostałem parę fachowych rad.

Sposób pierwszy,,Na kciuk''
-... no co ty nikt dynamometrem nie dokręca połączeń, bierzesz dwa klucze, jednym stabilnie kontrujesz drugim dokręcasz do oporu. Ustawiasz klucze obok siebie i pociskasz jeszcze na kciuk. I musi trzymać.''

Sposób drugi ,,Na 1/2 obrotu''
-...słuchaj ty nie wymyślaj żadnych dynamometryków tylko dociągnij do oporu i jeszcze 1/2 obrotu.

Sposób trzeci ,, Jeszcze troszkie''
-...no pierwszy raz słyszę żeby ktoś pier....ł się z kluczem dynamometrycznym bierzesz dwa klucze byle nie za długie i skręcasz do oporu i jeszcze troszkie.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa