Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zablokowany wał sprężarki (ZEXEL) AUDI pomocy !!

8 Odpowiedzi, 15082 Wyświetleń

zielas55

2006-12-22, 19:15:08
Nowy użytkownik
Witam wszystkich na forum to moja pierwsza wizyta Smile

Mój problem to zablokowany wal sprężarki (klimatyzacja dwustrefowa audi A6 98r. 1,9 TDI sprężarka ZEXEL)
Po szarpnięciu walu sprężarki odblokowuje się i pracuje normalnie mrozi bardzo dobrze do momętu osiągnięcia przez silnik ok 35000 obr/min., gdy się zablokuje momętalnie pali i zrywa się pasek dodam, że kupiłem samochód niedawno i było rozwalone łożysko w sprzęgle sprężarki jest już wymienione. Po włączeniu sprężarki silnik traci delikatnie obroty i nieslychać żadnego hałasu ze sprężarki, niby pracuje normalnie.
Moim skromnym zdaniem wysypała się sprężarka, jednak w warsztacie, w którym się zajmują się klimatyzacją mechanik twierdzi, że napewno to nie sprężarka i będzie kosztowało 300 zł on podobno wie, co to jest, ale mi nie powieSmile
Czy po opisanych prze zemnie objawach można postawić jakąś diagnozę wykluczającą sprężarkę, bo niechcę, aby się okazało, że wymieni mi jakiś zawór albo coś innego, a Klima pochodzi z tydzień i kasa w błoto?

Pomóżcie!!
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa